mei 04
2015

Dimitri Verhulst en het Ensor Strijkkwartet op 14 mei in Brugge

HuisvandeMens Brugge organiseert de voorstelling ‘De dood en het meisje’ met Dimitri Verhulst en het Ensor Strijkkwartet. Dit op 14 mei om 20u in de Stadsschouwburg te Brugge.

Dimitri Verhulst en het Ensor Strijkkwartet brengen samen een voorstelling met als bindmiddel ‘Der Tod und das Mädchen’, het aangrijpend kamermuziekwerk van Franz Schubert, waarvan hij de melodie - een dialoog tussen leven en dood - treffend verwerkte in zijn strijkkwartet.
De teksten die Verhulst doorheen de muziek van Schubert weeft sluiten aan bij het thema en zijn afkomstig uit zijn roman ‘Kaddisj voor een kut’. Daarin beschrijft hij in een mild ironische, beeldrijke en trefzekere stijl de wereld binnen de muren van een jongerentehuis. Het gaat over Gianna die samen met de verteller opgroeide in de instelling en er op een dag uit een raam sprong.

Het Ensor Strijkkwartet staat Verhulst bij met prachtige kwartetmuziek, waarmee het de voorbije 25 jaar een stevige reputatie heeft opgebouwd.

Het huisvandeMens koos voor de voorstelling ‘De dood en het meisje’ omwille van de speciale combinatie van klassieke muziek en literatuur. De keuze voor Dimitri Verhulst was eveneens bewust. Hij is iemand die toont aan instellingsjongeren dat je mag dromen en iets succesvol kan maken van je leven, hij verbleef zelf als jongere in een instelling en schopte het tot succesvol schrijver.

‘De dood en het meisje’ begint om 20u en vindt plaats in de Stadsschouwburg te Brugge. De toegang is gratis. Tickets zijn te bekomen via Cultuurcentrum Brugge.

Het huisvandeMens organiseert deze voorstelling in samenwerking met het Stedelijk Conservatorium Brugge en met het vrijzinnig centrum De Sleutelbrug en het Willemsfonds, Vermeylenfonds en HVV Brugge.
  

Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Brugge
Jeruzalemstraat 51
T 050 33 59 75

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Praktische info

De toegang tot de voorstelling is gratis. Tickets kan je bekomen aan de balie van het Cultuurcentrum Brugge in de Sint-Jakobsstraat 20, elke woensdag van 13u tot 17u. Je kan ze ook telefonisch bestellen bij het ticketkantoor van het Cultuurcentrum op 050 44 30 60, elke werkdag van 13u tot 18u, op zaterdag van 10u tot 13u.
Adres Stadsschouwburg Brugge: Vlamingstraat 29.