okt 26
2017

Jazzcuzzi: vrijdag 24 november

Op vrijdag 24 november is er de twaalfde editie van 'Jazzcuzzi' in VLC De Geuzetorre Oostende, met de New Orleans Train Jazzband.

 
 

 

Om de twaalfde editie van 'Jazzcuzzi', het jaarlijkse jazz bad vol zachte bubbels, op te luisteren doen we een beroep op de New Orleans Train Jazzband, opgericht in 1974 (!) en al 37 jaar het huisorkest van de Lokerse Jazzclub.

In die 43 jaar is de muziek uit New Orleans de rode draad in hun repertoire: swingnummers vervolledigen de setlist onder invloed van Harlem-Blues-en-Jazzband-trombonist Clyde Bernhardt, waarmee de Train eind zeventiger en begin tachtiger jaren toerde en de liefde voor de bigbandmuziek van enkele leden van de band.

De leider van de band, trombonist Lajos Van  Peteghem, was medestichter van de Jeggpap New Orleans Jazzband en van de Honky Tonk Jazzclub, hij is nu voorzitter van het Jazzcentrum Vlaanderen. Pianist Guido Ros was meer dan 50 jaar stichtend voorzitter van de Lokerse Jazzclub, Danny Verleyen (saxofoon en klarinet) was dirigent van Bigband Carpet Crooners uit Hamme-Zogge en bassist Arnold De Schepper leidt zijn eigen Arnold D.S. Band. Banjo speler en bassist Bart Robbrecht en drummer Koen Van Peteghem (zoon van) vervolledigen de ritmesectie. Oostendenaar en trompettist Jean-Pierre Severens is de leider van de DSB (Dixie Street Band) uit Antwerpen is ook dirigent van de Melody Makers uit Oostende). Iedereen draagt ook vocaal zijn steentje bij.

Een optreden van de New Orleans Train Jazzband verloopt als een gezellige treinrit: de band start, de toeschouwers stappen op en denderen ritmisch mee!

‘Jazzcuzzi’ vindt plaats in De Geuzetorre op vrijdag 24 november 2017, kaarten kosten 10 euro en zijn beschikbaar op het secretariaat of op het zondagmorgen aperitief. De deuren gaan open om 19.30, om 20.30 stipt start het eerste deel van het optreden. Uiteraard kunt u, naar vaste gewoonte, ook nu weer genieten van champagne (of cava) en van verse oesters (of een bordje tapas) aan de diverse bars. Haast u, de kaarten zijn beperkt!


 

 

 

 



Dienstverlening huisvandeMens



Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Brugge
Jeruzalemstraat 51
T 050 33 59 75

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.