apr 09
2018

Levenseinde informatiebeurs op donderdag 19 april in Alveringem

Het huisvandeMens Diksmuide organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op donderdag 19 april in woonzorgcentrum ’t Hoge in Alveringem. Met vanaf 17u een infomarkt, een voordracht thema ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 19u en een voordracht ‘Levenseinde, info wilsverklaringen en verhalen uit de praktijk’ om 20u.

 
Op de infomarkt van 17u tot 18u30 zitten deskundigen voor je klaar om informatie te geven over de levenseindedocumenten (wilsverklaring euthanasie, negatieve wilsverklaring, wilsbeschikking teraardebestelling, verklaring voor orgaandonatie), over de registratie van wilsverklaringen en al wat bij het levenseinde komt kijken: palliatieve zorgen, een afscheidsplechtigheid en omgaan met een verlies.
Om 19u geeft notarieel jurist Rosaline Mouton een spoedcursus erfenisrecht waarbij ze antwoord geeft op vragen als: Wat gebeurt er met je bezittingen als je er niet meer bent? Wat is het verschil als je getrouwd of (wettelijk) samenwonend was? Wat met de kinderen? Kan je iemand onterven, en hoe zit het in nieuw samengestelde gezinnen? Wat is het verschil tussen schenkingen en legaten?
Dr. Frank Declercq zet om 20u de wettelijke mogelijkheden bij het levenseinde op een rij, geeft informatie over wilsverklaringen en overloopt welke documenten je kan invullen en hoe. Hij vertelt vanuit zijn ervaringen als LEIFarts, licht het actueel verzoek voor euthanasie toe en gaat dieper in op vragen.

Deelname is gratis. Voor de voordrachten dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 051 55 01 60. Deze activiteit gaat door in woonzorgcentrum ’t Hoge, Schooldreef 15 A, 8690 Alveringem. Het huisvandeMens organiseert deze activiteit in samenwerking met WCZ ’t Hoge en Sociaal Huis Alveringem.

Het initiatief van deze informatiebeurs rond het levenseinde komt vanuit de dienstverlening van het huisvandeMens. Je kan er terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jouw vragen en twijfels rond het levenseinde. Wij informeren je graag over de wetgeving hieromtrent en wie dit wenst krijgt hulp bij het
invullen van wilsverklaringen. Daarnaast kan je bij ons een voordacht over dit thema aanvragen voor jouw
vereniging of organisatie. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken voor deze dienstverlening nauw
samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.

Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig
humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven
naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.


 



Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Diksmuide
Esenweg 30
T 051 55 01 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.