HuisvandeMens Ieper en Bibliotheek Ieper schenken cheque van 1200 euro aan Rudi Vranckx

Op donderdag 4 oktober was Rudi Vranckx te gast in de Stadsschouwburg te Ieper op uitnodiging van het huisvandeMens Ieper en de Bibliotheek Ieper. Hij bracht er een lezing vanuit zijn werk als oorlogsverslaggever. De organisatoren schonken de opbrengst van de lezing, 1200 euro, aan Rudi Vranckx en steunen hiermee zijn actie voor Mosul.

 
VRT-journalist Rudi Vranckx brengt reeds jaren verslag uit over oorlog en onrust in het Midden-Oosten, van Libië en Egypte over Gaza, Syrië en Irak tot Afghanistan. Hij won onlangs de Vredesprijs voor zijn carrière als conflictjournalist. Hij publiceert ook boeken die op lovende commentaren onthaald worden.

Tijdens de beklijvende voordracht getiteld ‘Het gezicht van de oorlog’ op 4 oktober in de Stadsschouwburg te Ieper vertelde hij de 353 aanwezigen hoe hij de oorlogen van de afgelopen jaren heeft beleefd en gaf hij inzicht in de actuele omwentelingen en verschuivingen in het Midden-Oosten.

De tienduizenden kilometers die Rudi Vranckx als oorlogsverslaggever heeft afgelegd en de ellende op zijn pad hebben Rudi Vranckx ook aangezet om mensen te helpen. Hij heeft de voorbije jaren heel wat steunacties opgezet.

Eén daarvan is het muziek(instrumenten) project, een hulpactie om muziekinstrumenten in te zamelen en naar Mosul in Irak te brengen. Rudi Vranckx lanceerde die actie na een bezoek aan de puinen van de gebombardeerde muziekschool van Mosul. IS had niet alleen de gebouwen vernield, maar ook haast alle muziekinstrumenten.

Het huisvandeMens Ieper en de Bibliotheek Ieper beslisten om de opbrengst van de lezing, een bedrag van 1200 euro, te schenken aan Rudi Vranckx om mee zijn actie voor Mosul te steunen. Eind deze week vertrekt hij naar daar en zal het geldbedrag er eigenhandig overhandigen.   

 Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Ieper
Korte Torhoutstraat 4
T 057 23 06 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.