Postkaartjes voor gevangenen

Naar aanleiding van de komende Nationale Dagen van de Gevangenissen, van 16 november tot 1 december, verdelen de West-Vlaamse huizenvandeMens en de Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) postkaarten aan de 900 gevangenen die verblijven in Brugge, Ieper en Ruiselede. Met dit geschenk willen het huisvandeMens en de SMBG gevangenen helpen om verbonden te blijven met hun vrienden en familie.

 
Het doel van de Nationale Dagen van de Gevangenis is de burgers te informeren en hen ondertussen aan te zetten tot reflectie over dit buitengewoon instituut dat al te vaak vergeten wordt.

Gevangenen zijn geïsoleerd maar net als iedereen willen zij graag hun medeleven uitdrukken bij een overlijden van een dierbare of familie en vrienden gelukwensen bij een geboorte, huwelijk of verjaardag. Maar ze hebben vaak het budget niet om wenskaarten te kopen. Dit zette de huizenvandeMens in West-Vlaanderen en de Stichting Morele Bijstand voor Gevangenen (SMBG) er toe aan om een postkaartactie te organiseren. Zij zorgen dat elke gevangene die in Brugge, Ieper of Ruiselede verblijft binnenkort, naar aanleiding van de Nationale Dagen van de Gevangenissen van 16 november tot 1 december, een pakketje met 4 postkaarten ontvangt. Verpakt in een omslag met een mooie boodschap. Met dit geschenk willen het huisvandeMens en de Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen hen helpen om verbonden te blijven met hun vrienden en familie. Via het versturen van postkaartjes kunnen zij hun emoties en gedachten delen, mensen laten weten dat zij aan hen denken.

De huizenvandeMens steunen en verbinden mensen via vertrouwelijke gesprekken en via plechtigheden op maat bij belangrijke momenten in het leven. Dit vanuit het vrijzinnig humanistisch gedachtengoed waarbij waarden als verbondenheid, verdraagzaamheid, gelijkwaardigheid, vrijheid en verantwoordelijkheid voorop staan. Een kaartjesactie als deze sluit daar mooi bij aan.

De Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG) is aanwezig gedurende de verschillende etappes van het gevangenisparcours. De stichting heeft als doel de gevangenen te begeleiden gedurende hun hechtenis en biedt ondersteuning bij de voorbereiding op diens terugkeer in de maatschappij. De SMBG heeft bovendien een maatschappelijke rol, met projecten probeert men de maatschappij te sensibiliseren en vooroordelen over gevangenschap tegen te gaan.

Met de actie betonen beide vrijzinnig humanistische dienstverleners hun maatschappelijk engagement.


 Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Meer info

Over de actie: Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen, 0479 26 91 73, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. & Tania Ramoudt, directeur SMBG-FAMD, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Over de Stichting Morele Bijstand aan Gevangenen (SMBG): www.smbg-famd.be
Over de Nationale Dagen van de Gevangenis: www.jnp-ndg.be