‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde’
Informatiebeurs op donderdag 22 november in Waregem

Het huisvandeMens Kortrijk organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op donderdag 22 november in vrijzinnig centrum Poincaré in Waregem, dit in samenwerking met het centrum, stad Waregem en Levenseinde Informatieforum (LEIF). Op het programma staan een voordracht ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 18u, een infomarkt van 19u tot 20u en een voordracht ‘Levenseinde, verhalen uit de praktijk’ om 20u.

 
Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd rond het thema levenseinde. Je kan meer en meer zelf bepalen wat je wil, maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend. Er bestaan veel misverstanden over de mogelijke levenseindebeslissingen.

Op 22 november om 18u zet LEIFconsulent Mieke Werbrouck de wettelijke mogelijkheden bij het levenseinde op een rij. Ze overloopt welke documenten je kan invullen en hoe.
Op de infomarkt van 19u tot 20u kan je jouw vragen stellen over de levenseindedocumenten (wilsverklaring euthanasie, negatieve wilsverklaring, wilsbeschikking teraardebestelling, verklaring voor orgaandonatie, lichaam schenken aan de wetenschap), de registratie van wilsverklaringen en al wat bij het levenseinde komt kijken: palliatieve zorgen, een afscheidsplechtigheid en omgaan met een verlies.   
Dr. Areski Boumendil vertelt om 20u vanuit zijn ervaringen als LEIFarts. Dit over de beginjaren en de huidige situatie. Hij geeft voorbeelden die voor velen herkenbaar zullen zijn.

Deelname is gratis. Voor de voordrachten dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 056 44 74 97. Deze activiteit gaat door in VC Poincaré, J. Stormestraat 131/18 in Waregem.

Het initiatief van deze informatiebeurs rond het levenseinde komt vanuit de dienstverlening van het huisvandeMens. Je kan er terecht voor een vertrouwelijk gesprek over jouw vragen en twijfels rond het levenseinde. Wij informeren je graag over de wetgeving hieromtrent en wie dit wenst krijgt hulp bij het
invullen van wilsverklaringen. Daarnaast kan je bij ons een voordacht over dit thema aanvragen voor jouw
vereniging of organisatie. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken voor deze dienstverlening nauw
samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.

Het huisvandeMens staat open voor iedereen. Wij verlenen onze diensten vanuit een vrijzinnig
humanistisch perspectief. We hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens en streven
naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt.

 Dienstverlening huisvandeMens & VC Poincaré


Overzicht alle persberichten

Meer info

Over het huisvandeMens Kortrijk: 056 25 27 51 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Overleiestraat 15A - www.deMens.nu – www.vrijzinnigwestvlaanderen.be
Over vrijzinnig centrum Poincaré Waregem: 056 44 74 97 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - J. Stormestraat 131/18 - www.vcpoincare.be
Algemeen: Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen, 0479 26 91 73 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.