Levenseinde informatiebeurs op donderdag 21 maart in Sijsele

Het huisvandeMens Brugge organiseert een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ op donderdag 21 maart in zaal Rostune in Sijsele-Damme. Met een infobeurs vanaf 16u, een voordracht thema ‘Levenseinde, wetgeving en wilsverklaringen’ om 19u en een voordracht ‘Levenseinde, verhalen uit de praktijk’ om 20u.

 
Het levenseinde houdt heel wat mensen bezig en er bestaat veel onduidelijkheid over de mogelijke levenseindebeslissingen. Wettelijk is er de laatste jaren veel veranderd. Mensen kunnen meer en meer zelf bepalen wat ze willen maar die keuzes zijn niet vanzelfsprekend.  
De huizenvandeMens informeren en sensibiliseren rond het thema levenseinde. Consulenten maken je wegwijs in de bestaande levenseindedocumenten en in de wetgeving aangaande euthanasie, palliatieve zorg en patiëntenrechten. Je kan bij het huisvandeMens ook hulp vragen bij het invullen van een wilsverklaring. Of een vertrouwelijk gesprek hebben over je twijfels en angsten bij het levenseinde. Het huisvandeMens verleent diensten vanuit vrijzinnig humanistisch perspectief, open voor iedereen.   
Vrijzinnig humanisten hechten veel belang aan het zelfbeschikkingsrecht van de mens. Ze streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, met respect voor de wil van de patiënt. De 5 huizenvandeMens in de provincie werken nauw samen met LEIF (LevensEinde InformatieForum) West-Vlaanderen.  
Vandaar het initiatief om een ‘Wegwijs in beslissingen rond het levenseinde Informatiebeurs’ in te richten. Op de infobeurs vanaf 16u tot 18u30 bekom je informatie over levenseindedocumenten (wilsverklaring euthanasie, negatieve wilsverklaring, wilsbeschikking teraardebestelling, verklaring voor orgaandonatie) en al wat bij het levenseinde komt kijken: palliatieve zorgen, euthanasie, erfenisrecht, een afscheidsplechtigheid en omgaan met een verlies.
Om 19u is er een voordracht met LEIFconsulent Anne-Flor Vanmeenen die informatie geeft rond levenseindekeuzes, de wetgeving en het in orde brengen van documenten.
Om 20u is er een voordracht met Dr. Frank Declercq die vertelt vanuit zijn ervaringen als LEIFarts. Hij licht het actueel verzoek voor euthanasie toe en gaat dieper in op vragen rond euthanasie.
De toegang is gratis. Voor de voordrachten dien je in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  050 33 59 75. Deze activiteit gaat door in zaal Rostune, Stationsstraat 13 in Sijsele-Damme.
Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten

Contact

huisvandeMens Brugge
Jeruzalemstraat 51
050 33 59 75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.