Openingsweekend nieuwe stek De Brug, Centrum voor het Vrije Denken en huisvandeMens Brugge op zaterdag 22 en zondag 23 juni

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken (het voormalig Vrijzinnig Centrum De Sleutelbrug) en het HuisvandeMens Brugge hebben sinds kort een nieuwe stek in de Hauwerstraat 3A en 3C, op het Beursplein. Tijdens het openingsweekend 22 en 23 juni is iedereen welkom om de gebouwen te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten.

 
Het voormalig politiecommissariaat in de Hauwerstraat biedt nu onderdak aan De Brug, Centrum voor het Vrije Denken en het huisvandeMens Brugge. Ook aan het Studentenhuis ‘The Student Village’. Om dit te realiseren werd het bestaande gebouw volledig gerenoveerd en werd een tuinpaviljoen met polyvalente zaal bijgebouwd.  

De Brug verenigt de Brugse vrijzinnige verenigingen in een los samenwerkingsverband. Het huisvandeMens is een dienstverlenende instantie waar je onder meer terecht kan voor de uitwerking van plechtigheden op maat bij sleutelmomenten in het leven, dit elke weekdag van 9.00 uur tot 16.30 uur en op afspraak.

De nieuwe accommodatie maakt het mogelijk om verder een kwalitatieve dienstverlening uit te bouwen en om veel activiteiten aan te bieden aan de Bruggeling. De programmatie voor het najaar 2019 is reeds rond, de programmabrochure vind je ter plaatse en via deze link.  

Tijdens het openingsweekend op 22 en 23 juni kan je de gebouwen bezoeken, meer te weten komen over de Brugse vrijzinnige organisaties en deelnemen aan de activiteiten.

Op zaterdag 22 juni is er ontbijt tussen 9.30 en 11.00 uur, doorlopend opendeur van 10.00 tot 17.00 uur met een infobeurs van de lokale vrijzinnige verenigingen, een expositie thema ‘de seksuele revolutie’, voorstelling van de dienstverlening huisvandeMens in het hoofdgebouw op de 2e verdieping en vrij bezoek aan de gebouwen. Van 14.00 tot 17.00 uur is er kinderanimatie voorzien met grime, airbrush tattoos en ballonplooien. Er volgt een happy hour, samen zingen met het Brugs koor No Notes om 19.00 uur en als afsluiter van de dag staat er een optreden van MAANBAR op het programma, om 20.30 uur. De toegang is gratis.

Op zondag 23 juni kan je in de voormiddag het zondagsgesprek thema ‘Hoe zorgzaam is Brugge?’ met schepenen Pablo Annys, Mercedes Van Volcem en Franky Demon bijwonen. Thema’s die worden aangekaart zijn leefmilieu, welzijn, levensbeschouwing en jeugd.
Op zondag in de namiddag kan je gezellig (na)keuvelen met een streepje jazz tijdens de Jazz Jam Session & café van 14.30 tot 16.00 uur.


Dienstverlening huisvandeMens


Overzicht alle persberichten


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.