Grote Blind Gedropt van Make Belgium Great Again en Give A Day: huisvandeMens Brugge ontvangt 9 vrijwilligers

Op zaterdag 16 november vindt de grote Blind Gedropt actie plaats van Make Belgium Great Again en Give A Day. Op die dag worden kandidaat-vrijwilligers aan het werk gezet bij een vrijwilligersorganisatie. Het huisvandeMens is één van de deelnemende organisaties in regio Brugge. Zij doen regelmatig beroep op vrijwilligers, voornamelijk voor het schrijven en uitspreken van plechtigheden bij een geboorte, huwelijk of afscheid. Op 16 november tussen 13.00 uur en 16.00 uur zullen 9 kandidaat-vrijwilligers kennis kunnen maken met het huisvandeMens en ondergedompeld worden in de wereld van plechtigheden.

 

VTM organiseert op zaterdag 16 november een Grote Blind Gedropt van Make Belgium Great Again en Give A Day binnen het programma ‘Make Belgium Great Again’. Het gaat om een grote vrijwilligersactie waarbij ze vrijwilligers koppelen aan organisaties, dit in de steden Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. Waar men terechtkomt, is een verrassing, want de kandidaten worden ‘blind gedropt’. Op basis van de interesses die ze opgeven bij inschrijving worden ze gekoppeld aan een van de deelnemende vrijwilligersorganisaties. Zo werd bij inschrijving gevraagd of de kandidaat-vrijwilliger een handige Harry is, of eerder activiteiten met kinderen of met personen met een beperking verkiest bijvoorbeeld. Make Belgium Great Again en Give A Day zorgden op basis daarvan zo veel mogelijk voor de perfecte match.

In Brugge gaat het om 207 vrijwilligers die één namiddag een stukje van hun grote hart doneren voor een betere wereld. 9 kandidaten worden in het huisvandeMens in de Hauwerstraat 3C aan het beursplein gedropt. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zullen zij kennis kunnen maken met de dienstverlening en ondergedompeld worden in de wereld van plechtigheden. De kandidaat-vrijwilligers gaan samen met enkele personeelsleden aan de slag. Zij zullen het schrijven van teksten voor plechtigheden kunnen uitproberen en ook een ceremonie kunnen bijwonen om de ervaring compleet te maken.


Dienstverlening huisvandeMens en contactgegevens huizenvandeMens

Overzicht alle persberichten


Meer info

Over de vrijzinnige gemeenschap:
Lieve De Cuyper
communicatieverantwoordelijke
Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen
T 050 33 59 75
M 0479 26 91 73
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.