Programmatie vrijzinnige organisaties najaar 2020: veilige heropstart

Activiteiten

De vrijzinnige organisaties starten hun activiteitenprogramma’s terug op. Er is een vrij ruim aanbod aan publieksactiviteiten in onze ontmoetingscentra of op andere plaatsen dit najaar. Om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, wordt alles in het werk gesteld om te voldoen aan de algemene richtlijnen en veiligheidsprincipes. Het aantal deelnemers wordt beperkt tot wat toegestaan is volgens de geldende regels. D.w.z. dat er per ontmoetingsplaats een scan gemaakt is van hoeveel mensen er binnen de oppervlakte op voldoende afstand kunnen plaatsnemen. Het dragen van een mondmasker en het ontsmetten van de handen is verplicht bij het binnenkomen. In jouw bubbel kan je samenzitten, t.o.v. andere bubbels is er voldoende afstand. Terwijl je bv. een voordracht volgt mag je je mondmasker afnemen. Er wordt geen drank geschonken aan de bar maar mogelijk kan je wel een drankje bestellen van op je zitplaats.

Je kan in elk geval terug genieten van ontmoetingen, bijleren, ontspannen en ontdekken tijdens onze activiteiten, in veilige omstandigheden.

! Omwille van onzekerheden door COVID-19 zijn alle activiteiten nu aangekondigd op onze communicatiekanalen evenwel onder voorbehoud. Houd rekening met mogelijke wijzigingen of annulaties en raadpleeg regelmatig de kalender. Abonneer je best ook op de digitale nieuwsbrieven zodat je steeds actuele informatie hebt. 

Specifieke info vrijzinnige ontmoetingscentra

VC De Bezatse Menen organiseert nog geen publieksactiviteiten dit najaar, wat reeds op het programma stond werd geannuleerd. De beperking in oppervlakte van de zaal en de vereiste regelingen bemoeilijken de organisatie ervan. Dit geldt ook voor de lezingen georganiseerd door VC De Molensteen Oostkamp in De Valkaart. De lezing die op het programma stond in oktober werd geannuleerd, de lezing in december is onder voorbehoud. Voor VC Mozaïek Kortrijk, VC Poincaré Waregem, Vrijzinnig Huis Koksijde, VLC De Geuzetorre Oostende en De Brug in Brugge was het organisatorisch (o.a. qua mogelijk aantal bezoekers) haalbaar om een behoorlijk najaarsprogramma op te zetten. Bij VLC Noorderlicht is dat ook grotendeels het geval maar algemeen gezien vallen culinaire of feestelijke events weg. Ook werden de geplande VLC Jazzmatinees in De Geuzetorre Oostende op zondag 13 september en zondag 1 november afgelast. VC De Geus Harelbeke en VC De Fakkel Bredene klaren nog vraagstukken uit vooraleer een programma bekend te maken. Info volgt.

Dienstverlening huizenvandeMens/centra

De huizenvandeMens zijn open tussen 9.00 uur en 16.30 uur. Er is telefonische permanentie van 9.00 uur tot 17.00 uur. Er wordt enkel op afspraak gewerkt. De contactgegevens van de 5 huizen in West-Vlaanderen vind je hier

Voor informatie over de openingstijden van de secretariaten van de ontmoetingscentra verwijzen we naar hun communicatiekanalen, is de info niet beschikbaar en heb je vragen, neem gerust contact op via mail of telefoon. De contactgegevens van de centra vind je hier.