Kunstproject/event ‘Leven in quarantaine’: de spelers en hun creaties

 

De jongerenconsulent deMens.nu West-Vlaanderen lanceerde samen met het huisvandeMens Brugge begin juli een kunstproject voor en door creatieve jongeren. Hier was een event aan gekoppeld, dat plaatsvond op 12 september. Het doel van dit project was jongeren (<30 jaar) een stem geven in deze coronatijd en de (soms moeilijkere) gevoelens waar zij in quarantaine mee worstelden zichtbaar maken. Dé hamvraag was: "Hoe heb jij de quarantaine beleefd/overleefd?". 11 creatievelingen namen deel en gaven ons een blik in hun hoofd en hart via performances en kunstwerken. Deze werden voorgesteld op het kunstevent.

Op deze webstek zetten wij de spelers en hun creaties volop in de kijker. Gezien slechts weinigen het event konden bijwonen door covid19, hebben we ervoor gezorgd dat je het event hier kan (her)beleven.

CREATIES

 Daisy Van De Keere - kaligrafie

DSC07264

 Elise Matthys - dans/danstheater

 Florence Van Erps  -  storytelling

Florien Allemeersch

DSC07237DSC07236

lto Burny

DSC07256 

Joke De Kerpel - tekst en poëzie

DSC07240 DSC07248

Michelle Luypaert - videografie “It’s all about perspective…”

Mira Lombaert - videografie gecombineerd met woordkunst en dans

Louis Vanoo & Anderen - slam poetry, woordkunst & Stand-up

VOORSTELLING VAN DE CREATIEVELINGEN

Daisy Van de Keere Daisy Van De Keere

Ik ben Daisy, 28 jaar en woon in Maldegem. Sinds kleins af aan ben ik heel creatief en in de ban van kleuren. Doorheen de jaren heb ik dan ook veel creatieve hobby's gehad. Sinds enkele jaren heb ik mij verder verdiept in de magische wereld van de kalligrafie. Ik was gefascineerd door de mooie werken die je enkel met pen en inkt ineen kon steken. Als snel ben ik begonnen met online lessen in het Copperplate Kalligrafie, in het Nederlands ook het Zwelschrift genoemd. Daarna ben ik mij gaan focussen op de krullen die je kan toevoegen aan je schrift, genaamd Flourishes. Hier heb ik ook een online cursus via Singapore gevolgd. Daarnaast ben ik ook graag bezig met verf en ecoline. Met deze materialen kan ik een achtergrond maken of extra's toevoegen aan mijn schrift.

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELING?
Instagram: https://www.instagram.com/creacalli.daisy/
Instagram (2): https://www.instagram.com/daisyvandekeere/

Elise Matthys Elise Matthys

Lost in oblivion.
What if we look but don't really see. A misconception because of lost details that were left behind. A fragile state, a disconnection between mind and body. How do we find ourselves as a whole, in a world that is turned outwards while we turn ourselves inwards.
But what if we step out of ourselves and show our pure body and mind to this outside world. What happens if we admit that this vulnerable being is actually who we truly are, and need to be in this chaos, called world.

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELING?
Elise werkt als danser, dansdocent en choreograaf onder de naam EMV Artist
Facebook: https://www.facebook.com/EMVartist
Ze drukt zich daarnaast ook nog creatief uit aan de hand van illustraties en wenskaarten onder de naam EMV Visuals
Facebook: https://www.facebook.com/EMVVisuals

foto Florence Van Erps Florence Van Erps

LOCKDOWN.
Een woord werd een dag, het werd een week, een maand, een seizoen, een oorzaak en een gevolg.
We zagen, kwamen en overwonnen. Alsof de wereld stil stond maar toch tikte de klok verder.
Laten we even stilstaan. Want hebben we niet met z'n allen plots veel verder gezien, zaken herzien, mensen intenser terug gezien, samen en vooral apart afgezien.
Lockdown, een tijdperk om op terug te 'zien' met elkaar, want naast houden van is het nog steeds de intentie om gewoon elkander vooral oprecht heel graag te zien.

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELING?
Instagram: https://www.instagram.com/florencevanerps

Florien Allemeersch Florien Allemeersch

'Verwondering is de aanzet van ieder schilderij'
Ik creëer vanuit een innerlijke noodzaak, intuïtief ga ik met het beeld aan de slag.
leder werk is een observatie en interpretatie van een beeld vanuit de eigen leefwereld.
Terugkerende elementen zoals de natuur, weerspiegelingen, vervreemdingen, het vastleggen van licht, enkele fluorescerende accenten zijn een rode draad doorheen het ganse werk die komen vanuit een voortdurende persoonlijke fascinatie.

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELING?
Instagram: https://www.instagram.com/florien.allemeersch.art/
Website: www.florienallemeersch.com

Ito Burny lto Burny

Ik had eindelijk tijd en rust voor mezelf. De tijd om na te denken, over wat ik had en wat ik wou. Het is ook toen, daar alleen, dat ik voor mijzelf heb ervaren dat mijn gedachten meer bleven kleven. Het blijven plakken van gedachten en ideeën heb ik verwerkt in een analoog experiment. Via donkere kamer technieken en lijm leg ik mijn persoonlijke ervaring van de lockdown vast. Graag opnieuw, liefst langer.

Joke De Kerpel Joke De Kerpel

Ik zoek verwondering in het dagelijks leven en giet dit in woorden, zinnen en gedichten om anderen mee te verwonderen.

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELING?
Instagram: https://www.instagram.com/darteledichter/
Joke is deel van het Letterzetter collectief van Kortrijk: https://letterzetterkortrijk.be/projecten/

 Lumi Creative Michelle Luypaert Michelle Luypaert

Ik ben Michelle Luypaert en leef mij onder mijn creatief bijberoep Lumi Creative graag uit in het grafische wereldje. Van uitnodigingen en geboortekaartjes tot animatie video's en infographics, ik geef mij altijd volledig! Tijdens de lockdown was het moeilijk om zo weinig sociaal contact te hebben en zo vaak binnen te zitten. Toch was het ook een tijd van reflectie en inzien dat ook al kan er veel niet meer, je nog steeds superveel plezier kan halen uit alledaagse zaken zoals een zonnig moment in de tuin, een online yogales of een videochat met vrienden. Al die tijd beschikbaar om mij eindelijk volledig op die cursus creatief ontwerp toe te leggen en er inspiratie voor de animatievideo voor deze tentoonstelling op te doen.

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELING?
Facebook: https://www.facebook.com/Lumi-Creative-106146257630012/
Website: https://lumicreativity.wordpress.com
Instagram: https://www.instagram.com/lumicreativity/ grafisch ontwerper #vanRSL

Mira Lombaert Mira Lombaert

Ik ben Mira Meta Maria Lombaert. Ik creëer een samenvloeiing van videografie, spoken poetry, muziek en dans. Ik maak dikwijls video's voor evenementen en bedrijven. Mijn interesses zijn erg divers en videografie geeft mij de mogelijkheid om alles samen te kunnen brengen tot één geheel. Zowel de zomer als de lockdown van het jaar 2020 waren voor mij speciale tijden. Zo ben ik zelf veel veranderd door grote omwentelingen die in mijn leven zijn gekomen. Mijn kunstwerk is een video waarin ik een zelfgeschreven gedicht zal voordragen gecombineerd met beelden van een choreografie die ik zelf in mekaar gestoken heb.

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELING?
Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCelbWd_0ZwuJzNKf9ahSzQw

Louis Vanoosthuyze Louis Vanoo & Anderen

Louis Vanoo schrijft. Veel. Zowel comedy, rap als slam. Af en toe treedt Louis zelfs op. Dat doet hij nu al zo'n 4 jaar. Speciaal voor Leven in Quarantaine brengt hij een combo van alles wat hij de voorbije maanden schreef. En hij brengt zelfs volk mee. De Anderen zijn Mattys Vanackere en Wart Aal.
Mattys Vanackere leerde Louis kennen toen ze samen ‘Het Ding’ organiseerden, het vervolg van De Kunstbende voor Het Schouwburg van Kortrijk. Mattys is actief als dj onder de naam CLAPZ. Als mc is hij minder goed. Zoals Uberdope het zou noemen 'gij weet niets van hiphop'. Die rol neemt Louis vanavond dan ook op zich. CLAPZ verzorgt ook de muziek na en voor de acts.
Omdat Louis Vanoo ook wel een voorprogramma kan gebruiken om de sfeer wat te zetten, neemt hij zijn beste maat Wart Aal mee. Wart Aal is de stagepersoonlijkheid van Korneel, ook al is die grens soms even dun als die tussen Pico Coppens en Walter Michiels. Deze verwarrende mc leerde Louis kennen in HipHopAcademie De Stroate in Kortrijk.
Louis Vanoo & Anderen belooft een halfuur te worden met minstens enkele goedgevonden zinnen, een vijftal goede mopjes en hopen vervreemding. Familie-entertainment waar zelfs de VTM nog een puntje aan kan zuigen.

DJ CLAPZ

Mattys Vanackere DJ CLAPZ1 

WART AAL

Wart Aal1

WIL JE MEER WERKEN ONTDEKKEN VAN DEZE CREATIEVELINGEN?
Facebook Louis Vanoo: https://www.facebook.com/lvproducties
Facebook Wart Aal: https://www.facebook.com/wart.aal.12
Podcast Louis Vanoo: https://open.spotify.com/show/0Vr1tiCFFEj2wUdjwgE0TE?si=jfjXdRDDRk6v9M1mU2IdAw
Podcast Louis Vanoo & anderen: https://soundcloud.com/kapotkast/kapotkast-11-kwantiteit-boven-kwaliteit-met-wart-aal-clapz
Louis Vanoo & Wart Aal zijn ook deel van het Letterzetter collectief van Kortrijk: https://www2.kortrijk.be/letterzetter/letterzetter
Facebook DJ Clapz: https://www.facebook.com/ItsCLAPZ/
Instagram DJ CLAPZ: https://www.instagram.com/dj_clapz/

Bekijk het booklet met de voorstelling van de creatievelingen

HET EVENEMENT (HER)BELEVEN

Zaterdag 12 september 2020: de volledige voorstelling (1u20min)

LINE UP

Mattys Vanackere – DJ CLAPZ

Muziek 

Elise Matthys

Dans/danstheater

Michelle Luypaert (Lumi Creative) 

Videografie “It’s allaboutperspective…”

Joke De Kerpel

Tekst en poëzie

Mira Lombaert

Videografie gecombineerd met woordkunst en dans

Pauze

Muziek by Mattys Vanackere – DJ CLAPZ

Wart Aal

Woordkunst

Louis Vanoo & Anderen

Slam poetry, woordkunst & Stand-up

Florence van Erps

Storytelling

Mattys Vanackere – DJ CLAPZ

Muziek

 

Behind the scenes: foto's en aftermovie 12 september

/ Foto's downloaden

50472208236 8c6bd98064 w

  • Aftermovie (2min41s)

 

 

Meer info

Joke Neels, jongerenconsulent deMens.nu West-Vlaanderen - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.