Nieuwsbrief huisvandeMens Roeselare

Nieuwsbrief huisvandeMens Roeselare

‍14/03/2022

Voor onderstaande activiteiten zijn er nog last minute plaatsen beschikbaar!

‍Activiteiten

No Nonsense Meditatie - Prof Steven Laureys

Meditatie: zweverig tijdverlies?? Tegenwoordig bewijzen steeds meer studies dat het heilzaam is!
Dus wil je meer weten over meditatie en het ook eens proberen? Mis dan dit webinar van neuroloog Prof. Steven Laureys, bekend van het programma Topdokters en een wereldautoriteit ter zake, niet!

Datum en tijd woensdag 16-03-2022 20:00
Location Online
URL inschrijvingsformulier hhttps://forms.office.com/r/nZAA3pCQLjckets/Detail
Lees meer

Voorafgaande zorgplanning: praktisch aan de slag

Deze sessie is 100% praktijkgericht. We overlopen stap voor stap welke wilsverklaringen bestaan en hoe je die correct kan invullen. Daarbij staan jouw vragen en ervaringen centraal.


Datum en tijd dinsdag 22-03-2022 19:30
Location Online
Lees meer

Levensbeschouwelijke wandeling

In Roeselare wonen mensen met een verschillende levensbeschouwing samen. Protestanten, moslims, katholieken, humanisten … Tijdens deze wandeling verbinden we enkele van die levensbeschouwingen met elkaar....


Datum en tijd zaterdag 26-03-2022 14:00
Location Arhus
URL inschrijvingsformulier https://vanrslshop.roeselare.be
Lees meer

Van armoede tot armwoede

Bij de hoge armoedecijfers in ons land slaken velen onder ons een diepe zucht, en dit al langer dan vandaag. En bij die zucht blijft het: we gaan ervan uit dat we ons maar moeten neerleggen bij het probleem....


Datum en tijd zondag 27-03-2022 10:30
Location Sociaal Huis Tielt
Inschrijven via hellebuyck.dml@outlook.com
Telefoon 0476 90 40 93
Lees meer

‍Actuele topics

#westandwithukraine: Wat kan jij doen? (met provinciale info)

image

De oorlog in Oekraïne treft ons allen diep, als mens en als vrijzinnig humanist. Velen willen steun bieden, solidariteit betonen en hun steentje bijdragen.
Met de vrijzinnige gemeenschap willen we dan ook, onze waarden getrouw, kijken hoe we op een goede manier die solidariteit mee kunnen vormgeven.

We namen enkele initiatieven. Je kan o.m. geld storten specifiek voor de actie van deMens.nu ism vzw Vergeet de kinderen niet!: zij vertrekken zondagavond 13 maart met bestelwagens met medisch materiaal, hygiënische producten, babyvoeding, kinderkleding, etc. naar Medyka, een dorpje aan de Pools-Oekraïense grens. Je kan spullen doneren of een bijdrage leveren aan ons solidariteitsfonds opgericht voor de ondersteuning van Oekraïnse vluchtelingen.

Alvast bedankt voor je warme bijdrage ❤?


Lees meer

Jonge vrijzinnig humanisten kunnen vanaf nu terecht bij Dwaalzin!

image

Dwaalzin is het nieuwe platform van deMens.nu voor jongeren van 18 tot 30 jaar. Verschillende projecten zetten in op de waarden van het vrijzinnig humanisme en worden thematisch aangepakt, waarbij de doelstellingen zijn: bijdragen aan een inclusieve maatschappij, ruimte geven aan jongeren om talenten te ontdekken en vaardigheden te ontwikkelen, taboes in de samenleving doorbreken, maatschappijverandering teweeg brengen door op een positieve manier verbinding te zoeken met elkaar. Het lanceringsfeest van Dwaalzin vindt plaats op zaterdag 26 maart in het huisvandeMens Brussel. 


Lees meer

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op
 www.vrijzinnigwestvlaanderen.be en  www.deMens.nu 
en via onze sociale mediakanalen.

Copyright © 2022 huisvandeMens. Alle rechten voorbehouden.

‍Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?
Uitschrijven