Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge juli 2020

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge juli 2020

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge juli 2020

Programmatie in De Brug

 

De programmatie in De Brug is opgeschort tem eind augustus met deze uitzondering: De Brug fungeert als reservelocatie bij regenweer voor de 8 zomerse donderdagavonden met straffe getuigenissen over klimaat 'Klappen op de trappen' georganiseerd door Grootouders voor het klimaat.

 

Verder is de eerstvolgende activiteit in De Brug een lezing met Alicja Gescinska gevolgd door een BBQ op zondag 23 augustus.‍

 

Niet in De Brug, wel georganiseerd door het Brugse Willemsfonds: Gegidst bezoek aan de tuinen van het Kasteel van Oostkerke op zaterdag 25 juli.

 

In augustus sturen wij een volgende nieuwsbrief uit waarin wij de activiteiten in september aankondigen.

Nieuws uit de vrijzinnige gemeenschap‍ West-Vlaanderen

image

 

Terugblik op 21 juni Wereldhumanismedag

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, vieren we Wereldhumanismedag. Naar aanleiding van deze dag worden er steeds allerlei acties, evenementen en campagnes op touw gezet om de waarden van het humanisme extra in de kijker te plaatsen. Dit jaar zag Wereldhumanismedag er anders uit. De eerste helft van 2020 leefden we door de coronacrisis in onzekerheid. Maar die onzekerheid maakte al gauw plaats voor solidariteit, betrokkenheid en verbondenheid.

Postkaartactie voor gevangenen in West-Vlaanderen

De West-Vlaamse huizenvandeMens en de Stichting voor Morele Bijstand aan Gevangenen kozen ervoor om postkaarten te...


Lees meer
image

Kunstproject ‘Leven in quarantaine’: jonge creatievelingen en vrijwillige organisatoren gezocht

Het huisvandeMens Brugge lanceert samen met enkele partners een kunstproject voor en door creatieve jongeren. Het doel van dit project is jongeren een stem geven in deze coronatijd en de (soms moeilijkere) gevoelens waar zij in quarantaine mee worstelden zichtbaar maken.

Creatievelingen...


Lees meer
image



Plantjesweekend Kortrijk 18-19-20 september: Plantjes zkn. verkopers

Wist je dat VC Mozaïek in Kortrijk de drijvende motor achter de jaarlijkse lokale verkoop van plantjes ten voordele van Kom op tegen Kanker is? Het blijft fantastisch om te zien hoe zoveel vrijwilligers zich inzetten tijdens het Plantjesweekend en zorgen dat er steeds heel wat geld in het laatje komt voor KOTK. Dit jaar is het al het de 26e maal dat Mozaïek het plantjesweekend in Kortrijk coördineert en er worden opnieuw medewerkers gezocht.

Wij...


Lees meer
image

CGSO - Vormingen over relaties en seksualiteit aanbod komend schooljaar

Het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO), lidvereniging van deMens.nu, heeft zich de afgelopen weken voorbereid op een kwalitatief hoogstaande, maar bovenal veilige, heropstart van haar activiteiten.

Ben je directeur, leerkracht, zorgcoördinator, begeleider of fan, dan is informatie over hun aanbod misschien interessant voor jou. Dit gaat over:
• didactische leermiddelen
• workshops voor je leerlingen
• nascholing voor jezelf of...


Lees meer


Eerstkomende activiteiten vrijzinnige gemeenschap          West-Vlaanderen

Over het algemeen starten vanuit de centra, huizenvandeMens en verenigingen de activiteiten terug op vanaf eind augustus. Mits enkele uitzonderingen, zoals zondagochtendaperitieven in de ontmoetingscentra Koksijde, Harelbeke en Oostende o.a. – waarbij er wordt gezorgd voor maximale hygiënemaatregelen en respect voor de geldende afstandsregels. Een uitzondering vormen ook enkele uitstappen, die op dit moment mogelijk zijn, georganiseerd door verenigingen.

Hou de facebookpagina/website van het ontmoetingscentrum of de vrijzinnige verenigingen in je buurt in de gaten voor meer nieuws en activiteiten.

En/of raadpleeg de kalender van www.vrijzinigwestvlaanderen.be voor de programmatie die op dit moment gekend is. De activiteiten worden regelmatig aangevuld.

 


Op de hoogte blijven

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen. Lees ook meer in de nieuwsbrieven van deMens.nu:
 
21 juni 2020

Gelukkige wereldhumanismedag


17 juni 2020

Wereldhumanismedag

 

Copyright © 2020 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief van vrijzinnig West-Vlaanderen niet meer te ontvangen?

Uitschrijven