Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen november 2020

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen november 2020

November 2020

Peter Vanthuyne is een nieuw gezicht binnen de gemeenschap

Herdenken in tijden van corona

In deze periode organiseren de huizenvandeMens hun jaarlijkse herdenkingsplechtigheid in digitale vorm. Evengoed zijn het mooie momenten van herinnering en troost.‍ De herdenking voor de nabestaanden afscheidsplechtigheden begeleid door de verschillende huizen is telkens gepersonaliseerd en enkel te (her)bekijken door mensen die inschreven hiervoor. De herdenkingplechtigheid thema 'Thuis' bestaat ook in een vorm die iedereen die iemand wenst te herdenken, kan meevolgen.

 


Kunstproject/event ‘Leven in quarantaine’: de spelers en hun creaties

De jongerenconsulent deMens.nu West-Vlaanderen lanceerde samen met het huisvandeMens Brugge begin juli een kunstproject voor en door creatieve jongeren. Hier was een event aan gekoppeld, dat plaatsvond op 12 september. 

 

Het doel van dit project was jongeren (<30 jaar) een stem geven in deze coronatijd en de (soms moeilijkere) gevoelens waar zij in quarantaine mee worstelden zichtbaar maken. Dé hamvraag was: "Hoe heb jij de quarantaine beleefd/overleefd?".

 

11 creatievelingen namen deel en gaven ons een blik in hun hoofd en hart via performances en kunstwerken. Deze werden voorgesteld op het kunstevent. Gezien slechts weinigen het event konden bijwonen door covid19, hebben we ervoor gezorgd dat je het event kan (her)beleven en kan kennis maken met de creatievelingen! Surf naar:

WWW.LEVENINQUARANTAINE.BE

De aftermovie bekijken:


Op 17 oktober vond de finale van De Debatwedstrijd 2020 plaats. Dit betekende ook meteen het einde van De Debatwedstrijd zoals we ze kennen.
De Vlaamse Debatwedstrijd werd gelanceerd! Deze hervormde Debatwedstrijd neemt het vanaf nu over. Meer informatie kan je vinden via www.vlaamsedebatwedstrijd.be

 


 

image

Brugge wordt eerste ‘Compassionate City’ van België met onder meer deMens.nu/huisvandeMens als partner


Lees meer

SAMEN ONLINE

Omwille van de noodzaak de pandemie met z’n allen terug te dringen kunnen we elkaar niet ontmoeten tijdens de gewoonlijke activiteiten in onze locaties. Maar online is wel een en ander te beleven! We nodigen je uit om ons te vergezellen op de boeiende digitale alternatieven die we je de komende weken aanbieden:

Online met Facebook Live: Rood Rubber - Daniel Vangroenweghe over de wandaden van Leopold II in Congo

Belgisch Congo onder Leopold II: Om hun gebied voor te bereiden op rubberexploitatie, vermoordden Belgische troepen duizenden Congolezen, werden dorpen vernield en plantages in brand gestoken. In "Rood rubber" onderzocht Vangroenweghe deze zwarte pagina in onze geschiedenis en hoe die gepaard ging met een genadeloos systeem van uitbuiting. 

Naar aanleiding van de nieuwe uitgave van dit boek, gaan we met Daniel Vangroenweghe in gesprek over deze imposante geschiedenis.


Datum en tijd woensdag 04-11-2020 20:00
Lees meer

Nacht van de Vrijdenker 2022 - online filosofiefestival

Genieten van een avond met spannende denkers, contraire ideeën en een dosis levenskunst...


Datum en tijd zaterdag 12-11-2022 16:00
Prijs Free
Lees meer

'Tijd voor afscheid' - afscheidsrituelen in verschillende levensbeschouwingen

Lezing rond afscheidsrituelen in de verschillende levensbeschouwingen binnen Brugge.


Datum en tijd zaterdag 14-11-2020 15:00
Lees meer

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen.

Lees ook meer in de nieuwsbrief van vandaag van deMens.nu

 

Copyright © 2020 Vrijzinnig West-Vlaanderen. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?

Uitschrijven