Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen

23 december 2020

Inzamelacties De Warmste Week

De inzamelactie van huisvandeMens Ieper voor warme truien met warme boodschappen om te doneren aan de vluchtelingen in de kampen in Duinkerke was een succes! Allemaal mensen deelde inmiddels de truien uit. Het huisvandeMens Roeselare organiseerde eveneens een geslaagde actie en verzamelde heel wat 'warme wensen voor senioren'.  Dank aan iedereen die zijn goed hart toonde! De actie van het huisvandeMens Brugge loopt nog. Samen met het CGSO Brugge zamelen zij menstruatie-materiaal in. 1 op 8 jonge meisjes in Vlaanderen heeft immers onvoldoende geld hiervoor. Doneren via de collectebus in de Hauwerstraat 3 kan nog tem 31/12. lees er meer over 

Tips voor troost

image

Binnen het Brugs project Geborgen Zorgen, met het huisvandeMens Brugge als partner, wordt er extra ingezet op het bieden van handvaten en informatie. Zo is er een 'Tips voor troost'-poster ontwikkeld. Binnenkort zal je deze poster overal zien opduiken in het Brugse stadsbeeld.

Bekijk de poster

De LevenseindeApp LEA

De LevensEindeApp, of simpelweg LEA, is een nieuwe gratis app. De app dient als hulpmiddel voor artsen en zorgverleners om een betere ondersteuning te bieden aan ernstig zieken en hun naasten.‍ De app is een initiatief van het Forum Palliatieve Zorg vzw en LEIF vzw. Je leest er alles over op www.levenseindeapp.be/home

Oproep kandidaat-bestuurders IMD West-Vlaanderen

image


De Instelling Morele Dienstverlening West-Vlaanderen wenst iedereen een gezond
en zorgeloos 2021, vol geluk, gezelligheid en warme vriendschap voor elkaar!

Drie belangrijke rapporten 

De voorbije weken werden drie interessante rapporten bekendgemaakt: een rapport van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek Religie in Nederland, het rapport De Katholieke Kerk in België 2020 en het Freedom of Thought Report. Dr. Alain Vannieuwenburg haalt er de belangrijkste statistieken uit.‍

Lees de samenvatting

Winterzonnewende

Op 21 december vierden we de overwinning van het licht op het donker. Freddy Mortier, voorzitter van deMens.nu, brengt ter gelegenheid hiervan een videoboodschap van hoop, een sentiment dat meer dan welkom is tijdens deze abnormale eindejaarsperiode.‍

Ga naar de videoboodschap

SAMEN ONLINE

Omwille van de noodzaak de pandemie met z’n allen terug te dringen kunnen we elkaar nog steeds niet ontmoeten tijdens de gewoonlijke activiteiten in onze locaties. Maar online is wel een en ander te beleven! We nodigen je uit om ons te vergezellen op de boeiende digitale alternatieven.

 

Online betekent dat afstand tot een locatie geen obstakel hoeft te zijn!:

Ontdek de activiteiten over heel Vlaanderen en Brussel op de kalender van deMens.nu

Een blik op enkele komende activiteiten:

15 Minuten verwondering – Medemensen met een passie voor kennis en kunde

‘15 Minuten verwondering’ maakt je vanaf 19 december iedere week deelgenoot van de passie van een medemens met een speciale kennis of kunde. Neem een kwartiertje de tijd en geniet van een bijzondere kijk op een stukje van de wonderlijke wereld waarin we leven.


Datum en tijd zaterdag 26-12-2020 0:00
Organisator Humanistisch Verbond & deMens.Nu
Lees meer

Gravensteenconcerten

Het Cosy Brass Quartet presenteert zijn puur, charmant en zangerig timbre in een al even boeiend repertoire: een brede waaier van prachtige originele composities en arrangementen van bekende melodiën, feestelijke ouvertures en filmmuziek.


Datum en tijd Vrijdag 01-01-2021 11:00
Organisator Willemsfonds en partners
Lees meer

BRAND Fototentoonstelling (Verboden Boeken)

Digitale lezing door Arnoud Van Der Straeten over culturele brainwashing, antisemitisme, verzet en boekverbrandingen, naar aanleiding van de start van de tentoonstelling BRAND - Verboden Boeken.

De eigenlijke tentoonstelling is te bekijken in de vitrine van het O.C. Vondel en in de bibliotheek Meulebeke.


Datum en tijd zondag 10-01-2021 11:00
Organisator AVK Kortrijk
Lees meer

Groeifeest voor dummies

Je kind zit in het eerste of zesde leerjaar en je wil deze overgang vieren met een speciaal moment?
Of je wil aanvullend op het mooie groepsfeest via school, een kleine ceremonie in intieme kring?
Kortom: je steekt graag zelf iets in elkaar mààr…hoe begin je daaraan?
 
Neem deel aan deze een online infosessie vol inspiratie, tips & tricks. Van dummie naar doe-het-zelf op één avond!
 
Deelname is gratis - de link krijg je na inschrijving.
brugge@demens.nu of 050 33 59 75

Datum en tijd dinsdag 26-01-2021 20:00
Organisator huisvandeMens
Lees meer

De Belgische geïntegreerde politie anno 2021: een zinkend schip? door prof. dr. Jelle Janssens

Maatschappelijke, technologische, institutionele en financiële veranderingen hebben de voorbije 20 jaar een sterke impact gehad op het functioneren van de federale en lokale politie.


Datum en tijd donderdag 21-01-2021 19:30
Lees meer

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen.

 

Copyright © 2020 Vrijzinnig West-Vlaanderen. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?

Uitschrijven