Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen april 2021

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen april 2021

april 2021

1 jaar corona


Vaccinatie Nog niet overtuigd om je te laten vaccineren? Bekijk de video met Steven van Gucht en Anne-France Ketelaer.

** Ook de Humanists International

pikten deze video op ** Check it out

 

Online herdenkingsmoment deMens.nu op zaterdag 13 maart 2021: Samen, met afstand, maar in verbondenheid.

(Her)bekijken

 

Woorden van troost digitaal platform voor mensen die op zoek zijn naar troost en inspiratie. Lezen, luisteren, kijken en praten…Het kan allemaal helpen bij het verwerken van verlies en gemis. www.woordenvantroost.be

Freddy Mortier verder aan zet

De algemene vergadering van de Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw/deMens.nu heeft Freddy Mortier, hoogleraar ethiek aan de UGent, zaterdag met overgrote meerderheid voor de 2e maal verkozen tot voorzitter van deMens.nu, de Nederlandstalige koepelorganisatie van vrijzinnig humanistische verenigingen in Vlaanderen en Brussel.‍


Sleutelmomenten in je leven

‍Elke levensloop is uniek en bevat allerlei overgangsmomenten. Dat kan afstuderen zijn of alleen gaan wonen. Een coming out. Niet enkel huwen of samenwonen maar ook scheiden. Op pensioen gaan. Er een symbolisch moment aan koppelen kan een meerwaarde zijn op jouw pad. Lees er meer over op de nieuwe themapagina binnen de website.


Aan de slag rond een groeifeest voor je kind

Inspiratiebrochure 'Groeifeest voor doe-het-zelvers'

image

Wil je zelf aan de slag gaan rond een groeifeest voor je kind? Dan heb je vast iets aan de vele tips in de handige, frisse brochure van de huizenvandeMens!...


Lees meer

Om verder in het thema van groeifeest/lentefeest te blijven:

Op vrijdag 30 april is er, net als vorig jaar, een overkoepelend online alternatief voor de fysieke groepsfeesten: een interactieve huiskamerfuif ‘Feest in je kot’ waarbij de talenten van de feestelingen van over heel Vlaanderen en Brussel in beeld komen.

Balthasar Boma nodigt je uit voor deze fuif!

De actie 'Steun ons groeibos' loopt nog steeds. Het ingezamelde bedrag is op dit moment 5.818€. Ook jij kan een boompje geven voor het Lentefeest en Feest Vrijzinnige Jeugd.

Arsenaal aan video's op youtube

De youtubekanalen van deMens.nu en vrijzinnig West-Vlaanderen bevatten heel wat filmpjes waarin we de dienstverlening en projecten van onze organisaties voorstellen. Veel online webinars zijn er ook verzameld en te (her)bekijken. Ga gerust op ontdekking en als je je abonneert op deze kanalen blijft je op de hoogte van nieuwe video's!

SAMEN ONLINE

We nodigen je uit om ons te vergezellen op de komende boeiende online activiteiten. Enkele lichten we hierbij uit. Ontdek meer op de kalender van de website vrijzinnig West-Vlaanderen en de kalender van deMens.nu

 

ONLINE Wetenschapscafé: Gezinnen anno 2021 - Makkelijke mozaïek of penibele puzzel?

Wetenschapscafés brengen normaal wetenschap tussen pot en pint, maar omwille van de coronamaatregelen brengen we de wetenschapscafés voorlopig online tot bij je thuis, via de facebookpagina van het wetenschapscafé


Datum en tijd dinsdag 30-03-2021 19:45
Organisator augent i.s.m. vc mozaiek & vormingplus mzw
Lees meer

Volgende 3 online wetenschapscafés:

6/4: Artificiële intelligentie

20/4: Opvoeding

27/4: Immunotherapie

Vaccinatie! Update vaccins en effectiviteit.

Het Covid-19 virus heeft al een belangrijke dodentol geëist en heeft een zeer grote weerslag op ons dagelijks leven. Vaccineren is een must. Toch zijn velen nog onzeker. Tijdens de webinar hoor je het laatste nieuws over vaccins en hun effectiviteit. Zo kun je beter beslissen.


Datum en tijd dinsdag 30-03-2021 20:00
Organisator VC De Molensteen Oostkamp ism Humanistisch Verbond Ouders Oostkamp
Lees meer

Voorafgaande zorgplanning: praktisch aan de slag

Hoe kan ik een behandeling weigeren als ik het zelf niet meer kan zeggen? Wat als ik dement word? Ik vind orgaandonatie mooi maar ben ik niet te oud? Hoe zit dat met euthanasie?
 
Geen theoretische uitleg over procedures, deze sessie is 100% praktijkgericht. We overlopen stap voor stap welke papieren bestaan en hoe je die correct kan invullen. Daarbij staan jouw vragen en ervaringen centraal.
 
 

Datum en tijd donderdag 15-04-2021 19:30
Organisator huizenvandeMens West-Vlaanderen
Lees meer

Webinar over het boek van Rutger Bregman 'De meeste mensen deugen' met Sammy Roelant

Rutger Bregman stelt in zijn bestseller dat 'de meeste mensen deugen' en probeert met allerlei bewijzen ons daarvan te overtuigen.


Datum en tijd woensdag 21-04-2021 19:00
Organisator VC Mozaïek, VC De Bezatse en huisvandeMens Ieper
Lees meer

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen.

 

Copyright © 2021 Vrijzinnig West-Vlaanderen. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?

Uitschrijven