Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen mei 2021

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen mei 2021

mei 2021

sParks festival in Hamiltonpark Ieper deze zomer

 

Op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus kan je in Ieper naar sParks, een kleinschalig festival met een eigenzinnige insteek.


Lees meer

Kom alvast in de stemming voor sParks‍: 

50 jaar Unie Vrijzinnige Verenigingen vzw – deMens.nu

2021 is een feestjaar voor deMens.nu, de vrijzinnig humanistische koepelorganisatie blaast vijftig kaarsjes uit. Vooral in het najaar staat er één en ander op til om het jubileumjaar te vieren. De Unie Vrijzinnige Verenigingen, kortweg UVV, ontstond in 1966 als een feitelijke vereniging en organiseerde zich op 31 maart 1971 in een vzw. Sinds eind 2011 staat de organisatie bekend als deMens.nu. Een jubileum is een moment om stil je staan bij gisteren, vandaag en morgen. Het dossier in het deMens.nu magazine is helemaal gewijd aan het 50-jarig bestaan

FITTINGinside: virtueel concert op Wereldhumanismedag 21/6

Om van Wereldhumanismedag 21 juni iets bijzonder te maken, organiseren deMens.nu, Het Geuzenhuis en Humanists International ‘FITTINGinside’: een virtueel concert van het Vlaamse Nadar ensemble voor nieuwe muziek. Deze unieke internationale concertervaring balanceert op het raakvlak tussen kunst en filosofische reflectie over de wereld, onze huidige situatie en onze relatie tot technologie, op een manier die ons toch in staat stelt om wereldwijde verbondenheid te voelen.
We zullen 21 juni dus samen vieren met humanisten van over de hele wereld! Alle info en inschrijven.


Nieuwe Raad van Bestuur IMD

‍De Instelling Morele Dienstverlening (IMD) West-Vlaanderen – het orgaan dat de werking van de vrijzinnige gemeenschap in de provincie financieel ondersteunt - heeft sinds 8 april een nieuwe Raad van Bestuur. De verkozen bestuursleden zijn: Marc Casteleyn, Niels Callier, Sofie Sanders, Ivan Gardedieu, Francis Moeykens, Maxime Opsomer en Frank Scholiers. Niels Callier is de nieuwe voorzitter. Lees er meer over

Vermeylenfonds zoekt communicatieverantwoordelijke‍


Hujo zoekt vrijwilligers


SAMEN ONLINE

We nodigen je uit om ons te vergezellen op de komende boeiende online activiteiten. Enkele lichten we hierbij uit. Ontdek meer op de kalender van de website vrijzinnig West-Vlaanderen en de kalender van deMens.nu

 

Van moe naar moed

Een inspirerende boodschap vanuit diverse levensbeschouwingen om jou een hart onder de riem te steken.


Datum en tijd woensdag 05-05-2021 20:30
Lees meer

De link om de boodschap te bekijken:

https://sites.google.com/view/ilntwbrugge

Voorafgaande zorgplanning: praktisch aan de slag

Hoe kan ik een behandeling weigeren als ik het zelf niet meer kan zeggen? Wat als ik dement word? Ik vind orgaandonatie mooi maar ben ik niet te oud? Hoe zit dat met euthanasie?
 
Geen theoretische uitleg over procedures, deze sessie is 100% praktijkgericht. We overlopen stap voor stap welke papieren bestaan en hoe je die correct kan invullen. Daarbij staan jouw vragen en ervaringen centraal.
 

Datum en tijd dinsdag 18-05-2021 14:30
Organisator huizenvandeMens West-Vlaanderen
Lees meer

Proclamatie poëziewedstrijd thema KLEUR

Het Willemsfonds Oostende ging op zoek naar jonge poëten met de wedstrijd thema Kleur. De proclamatie gaat gepaard met een jeugdgericht cultureel programma. Schrijfster Bénedicte Bariatou Moussa Yorou – afkomstig uit Benin en wonend in Antwerpen – heeft het oa over Afrikaanse sprookjes.

Datum en tijd zaterdag 22-05-2021 14:00
Organisator Willemsfonds Oostende
Lees meer

De couchebak presents: zero waste rollercoaster

Ben jij die afvalberg ook zo beu? Moe van de berichten over ons klimaat? Wil je weten wat je zélf al zou kunnen doen om te helpen? Dan is deze rollercoaster iets voor jou.


Datum en tijd zaterdag 29-05-2021 15:00
Organisator huisvandeMens Brugge
Lees meer

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen.

 

Copyright © 2021 Vrijzinnig West-Vlaanderen. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?

Uitschrijven