Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen juni 2021

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen juni 2021

juni 2021

Nieuwe namen op affiche sParks festival in Ieper en reservatie open

Het sParks festival in Ieper heeft nieuwe namen toegevoegd aan de affiche. Qua artiesten zijn dat Zodiac, The Grand RazoO, Marine V, DJ 4T4, Ritmo Latino en Peter De Blieck. Qua sprekers is dat onder meer Bleri Lleshi. sParks vindt plaats op 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus in het Hamiltonpark. De organisatoren mikken op 500 bezoekers per dag. Een dagpas reserveren kan via www.sparksfestivalieper.com.

sParks festival werd op touw gezet door huisvandeMens Ieper, in samenwerking...


Lees meer

Wil je graag een handje toesteken op het festival? Meld je dan aan bij lieve.goemaere@deMens.nu of bel naar 057 23 06 30. Meer info vind je op Vrijwilliger worden? | sparksfestivalieper

Project rond menstruatieschaamte/armoede

 

Stelletje Ongeregeld. Dat zijn prettig gestoorde, constructief ingestelde rebellen.

Hun doel? Positieve beeldvorming en normalisering van menstruatie.

Een taboe is van niemand en iedereen tegelijk. Elke actie maakt dus een verschil – zélfs jouw like, share of comment.

Jong of oud; man, vrouw, X – samen kunnen we menstruatieschaamte de wereld uit helpen! 

Be warned: shame, your days are over…

 

Dit project is een initiatief van deMens.nu en de Vrouwenraad. Het kwam tot stand nadat de Vrouwenraad de witte kerst-actie van huisvandeMens Brugge opmerkte. DeMens.nu en de huizenvandeMens werden als lidorganisatie uitgenodigd om projectvoorstellen in te dienen binnen het overkoepelende project “M²: Maak een einde aan menstruatiearmoede”. Vijf projecten van deMens.nu werden uiteindelijk weerhouden.

We hopen bij te dragen aan een brede maatschappelijke beweging. 

www.facebook.com/stelletjeongeregeld

 

Het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) in Brugge werkt intussen een educatieve doos uit voor in scholen, genaamd 'schilders op bezoek'.

Geboorte- of adoptieplechtigheid: het huisvandeMens begeleidt van A tot Z

‍Een kindje op komst? Als ouder begin je te dromen over de toekomst, over wat je wenst voor je kleintje, wat je hem of haar graag wil meegeven, hoe je de opvoeding zal aanpakken. Onder andere hierover kan je het hebben bij je familie en vrienden tijdens een unieke plechtigheid op maat. Een warm welkom met inhoud, humor, muziek, symboliek, en vooral heel veel liefde... Het huisvandeMens helpt je om er iets onvergetelijks van te maken  Lees er meer over

‍Fiona the fox is de schattige blikvanger in een lopende campagne rond geboorteplechtigheden. Ze duikt onder meer op in de huidige ‘De Roze Doos Mijn Zwangerschap’ in West-Vlaanderen.

 

FITTINGinside: virtueel concert op Wereldhumanismedag 21/6

Om van Wereldhumanismedag 21 juni iets bijzonder te maken, organiseren deMens.nu, Het Geuzenhuis en Humanists International ‘FITTINGinside’: een virtueel concert van het Vlaamse Nadar ensemble voor nieuwe muziek. Deze unieke internationale concertervaring balanceert op het raakvlak tussen kunst en filosofische reflectie over de wereld, onze huidige situatie en onze relatie tot technologie, op een manier die ons toch in staat stelt om wereldwijde verbondenheid te voelen.
We zullen 21 juni dus samen vieren met humanisten van over de hele wereld! Alle info en inschrijven.

Uitreiking Prijs Vrijzinnig Humanisme 2021

Het Humanistisch Verbond verwelkomt je (uitzonderlijk online) op de feestelijke uitreiking van de Prijs Vrijzinnig Humanisme editie 2021, op maandagavond 21 juni, met als decor de Raadzaal van het stadhuis te Mechelen. Jean-Jacques Amy is dit jaar laureaat. Lees er meer over

Willemsfonds zoekt coach communicatie

Opgelet: de sollicitatie kan pas in aanmerking worden genomen als er gekandideerd wordt via het formulier op de website van deMens.nu.

SAMEN ONLINE

We nodigen je uit om ons te vergezellen op de komende boeiende online activiteiten. Enkele lichten we hierbij uit. Ontdek meer op de kalender van de website vrijzinnig West-Vlaanderen en de kalender van deMens.nu

 

online lezing Artificiële intelligentie aan de hand van vijf vragen met Dr. Mauritz Kelchtermans

 Artificiële intelligentie moet je benaderen vanuit de wetenschap én vanuit de filosofie. Dr. Mauritz Kelchtermans combineert de twee invalshoeken door vijf vragen te beantwoorden met een heldere uitleg en dito voorbeelden. 

inschrijven via info@vcmozaiek.be, de zoomlink krijgt u kort voor de lezing doorgemaild.


Datum en tijd dinsdag 08-06-2021 14:30
Organisator UPV Kortrijk ism vc mozaiek
Inschrijven
Lees meer

ONLINE Wetenschapscafé: De (on)zin van gevangenisstraf

Datum en tijd woensdag 09-06-2021 19:45
Organisator augent i.s.m. vc mozaiek & vormingplus mzw
Inschrijven
Lees meer

Voorafgaande zorgplanning: praktisch aan de slag

Hoe kan ik een behandeling weigeren als ik het zelf niet meer kan zeggen? Wat als ik dement word? Ik vind orgaandonatie mooi maar ben ik niet te oud? Hoe zit dat met euthanasie?
 
Geen theoretische uitleg over procedures, deze sessie is 100% praktijkgericht. We overlopen stap voor stap welke papieren bestaan en hoe je die correct kan invullen. Daarbij staan jouw vragen en ervaringen centraal.

Datum en tijd donderdag 24-06-2021 14:30
Organisator huizenvandeMens West-Vlaanderen
Lees meer

Lezing over het boek van Rutger Bregman 'De meeste mensen deugen' met Sammy Roelant gevolgd door BBQ

In zijn bestseller ‘De meeste mensen deugen' probeert Rutger Bregman met allerlei bewijzen ons daarvan te overtuigen. Sammy Roelant heeft alvast van het boek genoten en vond het zeer boeiend. Hij bespreekt het boek, na een introductie bij wie het nog niet las, en kaart er met diegenen die het wel reeds lazen over na.

 

Datum en tijd zondag 11-07-2021 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken Brugge
Organisator Willemsfonds Brugge ism De Brug
Inschrijven via francis.moeykens@belnot.be - gelieve aantal en alle namen en voornamen van de deelnemers te bevestigen.
Lees meer

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen.

 

Copyright © 2021 Vrijzinnig West-Vlaanderen. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?

Uitschrijven