Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen juli 2021

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen juli 2021

Juli 2021

30/7 > 1/8/21 Hamiltonpark Ieper

sParks is niet te missen! Check het programma via de website www.sparksfestivalieper.com en kom alvast in de stemming met de trailer Laat je prikkelen door muziek maar ook door inhoud. Wees er snel bij om je dagpas aan 2 euro te reserveren want de capaciteit is beperkt tot 500 personen per dag!  

 

Met o.m. artiesten Stef Camil Karlens, The Singalong Band (met Eric Melaerts), Black Mamba en sprekers Kurt Van Eeghem, Lara Taveirne, Christophe Busch en Jean Paul Van Bendegem. 

 

sParks festival Ieper werd op touw gezet door huisvandeMens Ieper, in samenwerking met HUJO, het Humanistisch Verbond en Bib Ieper.

 

Volg de socials: facebook & instagram

Een eigentijds afscheidsritueel

image

De nood om zinvol afscheid te nemen van mensen die voor jou belangrijk zijn, is vaak hoog. Tijdens de coronaperiode werd noodgedwongen in beperkte kring afscheid genomen worden en kon niet iedereen bij het afscheidsmoment aansluiten.
Avansa, het vroegere Vormingplus, besloot een format uit te werken dat heel breed kan gebruikt worden als afscheidsritueel. Niet alleen bij overlijden naar aanleiding van corona, maar het sjabloon van dit afscheidsritueel moest ook later bruikbaar zijn voor iedere gemeenschap...


Lees meer

Een 15-tal jongvolwassenen gaan de uitdaging aan om op te komen voor taboes in de samenleving. In samenwerking met het vormingscentrum CGSO en de jongerenconsulent deMens.nu West-Vlaanderen werken zij een project uit dat loopt van maart tot december. De eerste publieksactiviteiten van deze taboebrekers kan je meepikken binnen het programma van de Triënnale Brugge, dit op zondagen 4, 11, 18 en 25 juli & 1 en 8 augustus van 14u tot 16u in BEEN Kunstencollectief, Beenhouwersstraat 1-3. De taboebrekers brengen er performances in het kader van hun taboe-onderwerp. Het eerste thema dat behandeld wordt, komende zondag, is 'seksueel grensoverschrijdend gedrag'.   

‍Plantjesweekend Kortrijk '21 op 17, 18 en 19 september

In VC Mozaïek in Kortrijk zijn ze blij dat er na een atypische editie vorig jaar opnieuw een traditioneel plantjesweekend zit aan te komen. De plantjes verkopen zich natuurlijk niet zelf en dus zoeken zij opnieuw zoveel mogelijk helpende handen! Interesse? Bezorg hen dan zo vlug mogelijk je ingevulde vrijwilligersfiche.

Wil je graag extra informatie?

Er is een info- en planningsvergadering opo woensdag 25 augustus.

Afspraak om 19u in Vrijzinnig Centrum Mozaïek Kortrijk, Overleiestraat 15A.

 

 

Heropstart activiteiten juli-augustus 

We vliegen er terug in deze zomer met activiteiten in onze locaties! Wanneer en waar kan je elkaar onder meer ontmoeten? 


Brugge: De Brug Centrum voor het Vrije Denken: de Zomer van De Brug elke dag in juli en augustus op weekdagen van 15 uur tot 22 uur en op zaterdag en zondag van 9 uur tot 22 uur (zie verder)


Oostende: VLC De Geuzetorre: wekelijkse zondagmorgenaperitieven van 11 tot 13 uur 


Koksijde: Vrijzinnig Huis: heropening zondagen in het VHK van 11 tot 13.30 uur vanaf 4 juli 


Menen: VC De Bezatse: zomercafé op zondag 4 juli van 11 tot 13 uur  


BlankenbergeVLC Noorderlicht: iedere 2e en 4e zondag open van 11 tot 13.30 uur voor een leuke babbel, inlichtingen, een aperitiefje,.... 

 

Harelbeke: VC De Geus: wekelijkse zondagmorgenaperitieven van 11 tot 13 uur

 

Lezing over het boek van Rutger Bregman 'De meeste mensen deugen' met Sammy Roelant gevolgd door BBQ

In zijn bestseller ‘De meeste mensen deugen' probeert Rutger Bregman met allerlei bewijzen ons daarvan te overtuigen. Sammy Roelant heeft alvast van het boek genoten en vond het zeer boeiend. Hij bespreekt het boek, na een introductie bij wie het nog niet las, en kaart er met diegenen die het wel reeds lazen over na.

 

Datum en tijd zondag 11-07-2021 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken Brugge
Lees meer

Dag van de vrijzinnige toerist

Kom mee verbroederen met vrijzinnigen uit alle windstreken van het land!


Datum en tijd zondag 25-07-2021 11:00
Locatie VLC De Geuzetorre Oostende
Prijs Free
Lees meer

Ga naar de kalender op de website vrijzinnig West-Vlaanderen

 

Volg meer nieuws vanuit de gemeenschap op www.vrijzinnigwestvlaanderen.be, www.deMens.nu en via onze sociale mediakanalen.

 

Copyright © 2021 Vrijzinnig West-Vlaanderen. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen?

Uitschrijven