header background image
 


Project huisgenoten huisvandeMens Diksmuide

 

‘Huisgenoten: Gereedschap voor het leven’ biedt laagdrempelige inspirerende workshops in kleine groep in een huiselijke sfeer rond levenskunst, zelfzorg en zingeving.

Workshops:

Vlot contact leggen
Woensdag 7 februari 2018  13u30-17u
Max aantal deelnemers: 14
Begeleiding: Machteld Govaerts

Ervaar jij ontmoetingen soms ook als moeilijk? Weet je niet hoe iemand aan te spreken? Zenuwen, onzekerheid of verlegenheid kunnen je hinderen in de dagelijkse omgang met mensen en contact leggen in de weg staan. Deze workshop zet je aan om vlotter contact te leggen.   

Filocafé
Woensdag 16 mei 2018   19u30-22u
Begeleiding: Nele Vandendriessche

Merk je ook dat op sociale media meningen zomaar in het rond gestrooid worden? Woord tegen woord, zwart tegen wit, vaak weinig onderbouwd. In het Filocafé gaat het er anders aan toe. Hier voer je een open dialoog, op zoek naar een antwoord op de vraag die door de groep gekozen werd. Een ervaren gespreksleider bewaakt het proces en wakkert het gesprek aan. We luisteren en streven naar inzicht, niet naar het krijgen van ons eigen grote gelijk. Een ‘Socratisch Gesprek’ voor open en kritische geesten!

Handleiding in de liefde voor singles
Donderdag 27 september 2018   19u30-22u
Max aantal deelnemers: 30
Begeleiding: Jasmien Peeters  

Wist je dat er een handleiding in de liefde bestaat? Dat een ‘upgrade’ in de liefde mogelijk is? Zo helpt de hechtingstheorie singles bij hun partnerkeuze. Er is ook de evolutietheorie van Darwin, de angst voor beren, Don Draper, onze emotionele logica, effectieve afhankelijkheid,…: gefundeerde wetenschappen van de liefde en misschien kan jij die kennis gebruiken! Een verhelderende kijk op partnerkeuze en verliefdheid.

Boost je zelfvertrouwen
Woensdagen 7, 14 en 21 november 2018  14u-15u30
Begeleiding: Katrien Ballyn
Max aantal deelnemers: 10

Ben je erg onzeker? Voel je je afhankelijk van het oordeel van anderen? Heb je meer respect voor anderen dan voor jezelf? Dan zijn deze workshops iets voor jou. Tijdens deze drie bijeenkomsten krijgen je meer inzicht in het ‘ik’, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Aan de hand van oefeningen en praktische tips leer je hoe je terug op jezelf kan leren vertrouwen. Na deze workshops ga je naar huis met een vat vol ‘werktuigen’ om je zelfvertrouwen verder op te krikken en steviger in je schoenen te staan.

(Kook)workshop Help, een veggie aan de feesttafel!
Woensdag 5 december 2018  18u30-21u30
Max aantal deelnemers: 14
Deelnamekost: 12 euro  
Begeleiding: Nele Vandeviaene

Je nodigt de hele familie uit op kerstavond. En dan hoor je dat je neef vegetariër is geworden. Wat nu? In het gezelschap van een grote meerderheid alleseters voelen vegetariërs zich soms op een eiland. Hun eetgedrag wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd en dat is jammer. Wie een vegetariër aan tafel verwacht, kan daar op verschillende manieren mee omgaan. Waarom niet de vegetarische toer opgaan in de keuken en varianten bereiden? In deze workshop reiken we de nodige handvaten aan en kokerellen we samen!  

De workshops vinden plaats in huisvandeMens Diksmuide, Esenweg 30.
Deelnemen is gratis, behalve aan de kookworkshop (12 euro)
Info & inschrijven: T 051 55 01 60 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.