header background image
 


Intergenerationele dialoog

Al meer dan tien jaar vormen de intergenerationele activiteiten een vast onderdeel van de werking van het Humanistisch Verbond Oost-Vlaanderen. Leeftijd is vaak een factor die vooroordelen oproept en juist dat doorbreken we zo graag. Ontmoeting en dialoog tussen verschillende generaties nemen vooroordelen weg en effenen het pad naar wederzijds begrip en respect. Wat dan overblijft is echt contact, wat zeer verrijkend kan zijn. Het contact tussen jongeren en ouderen staat voorop maar het mag ook iets meer zijn, het mag al eens “aan de ribben blijven plakken”. Het gesprek mag intenser zijn en raken aan de wezenlijke aspecten van het leven. We schuwen de moeilijke onderwerpen niet.
Omwille van de deugddoende ontmoetingen en de positieve reacties hebben we voor het eerst ook de stap naar West-Vlaanderen gezet.

De West-Vlaamse primeur vond plaats op 24 mei 2018 in het atheneum Jan Fevijn te Assebroek. Na een korte, inleidende film hadden we met een vijftigtal leerlingen van de derde graad een boeiend gesprek over euthanasie.
Met dank aan de enthousiaste deelnemers, LEIF, het HuisvandeMens Brugge en het atheneum Jan Fevijn.

              

Interesse om het ook eens mee te maken of zelf een soortgelijke activiteit te organiseren? Neem dan contact op met Dirk Dekempe: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0468 13 05 60