header background image
 


Educatieve koffers Cavaria - Rebus

 

 

CAVARIA inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo's, lesbiennes, bi's en transgenders in alle aspecten van het dagelijkse leven. Deze organisatie is een partner van het huisvandeMens.

REBUS Regenbooghuis is een laagdrempelig informatiepunt en aanspreekpunt voor seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de provincie West-Vlaanderen en eveneens partnerorganisatie van het huisvandeMens.

Voor alle leerkrachten die hun lessen wel eens anders willen inkleden, stelt Cavaria ism Rebus educatieve koffers ter beschikking. Als leerkracht kan je aan de slag met film, campagnemateriaal, spel, literatuur,… en krijg je de kans om stereotiepe beelden te vervagen.

De educatieve koffers bevatten enkele vakgerichte methodieken om jongeren te sensibiliseren over thema’s als diversiteit en identiteit. Zowel het levensbeschouwelijke, historische, maatschappelijke, linguïstische, geografische… komt aan bod. Alle methodieken zijn kant en klaar uitgewerkt met bijhorend didactisch materiaal en een eenvoudig te gebruiken handleiding.

De educatieve koffers kan je gratis uitlenen en ophalen bij het huisvandeMens in je buurt. Je leest er meer over via https://outindeklas.cavaria.be/educatieve-koffers/

  

Onthaalgesprekken:

Wist je trouwens dat je beroep kan doen op een specifieke onthaalmedewerker van Rebus als je vragen hebt rond seksuele identiteit, genderspecifieke vragen, emoties daar rond, enz..? En dat deze gesprekken met de medewerker van Rebus in een huisvandeMens kunnen doorgaan?
Het gaat om luisterend oor, ondersteuning, eventueel advies geven, en vaak ook om doorverwijzing naar specifieke verenigingen die rond deze thema’s werken/samenkomen/activiteiten ontwikkelen. De aanvraag doe je bij Rebus. http://rebuswvl.be/

Magazine Zizo:

ZiZo is Vlaanderens grootste magazine voor homo's, lesbiennes, bi's en transgenders. Zowel de site https://zizo-online.be/ als het blad brengen nieuws over politiek en cultuur, straffe standpunten, stevige interviews, recensies, uitgangstips enzoverder. Het magazine verschijnt 4 keer per jaar en je kan het, zolang de voorraad strekt, gratis afhalen in het huisvandeMens in je buurt.