Activiteiten

Er zijn geen komende activiteiten

Over ons

De oprichting van ons centrum dateert van 1992 en tot op vandaag organiseren we een brede waaier aan activiteiten en kunnen we rekenen op de inzet van een grote groep vrijwilligers. Onze doelstellingen liggen volledig in het gedachtegoed van Poincaré en is iedereen welkom in het centrum.

Iedere zondag is er in De Geus een praatcafé, van 10u00 tot 13u30. Er zijn jaarlijks een aantal interessante voordrachten met bekende sprekers. Ieder jaar is er een kaarting met een sociaal doel waarbij er verder gekeken wordt dan naar onze eigen vrijzinnige gemeenschap. Zo kaartten we al voor Dystonie, Multiple Sclerose, Belgisch Diabetesregister maar even goed voor de jeugdbrandweer, jeugd rode kruis of een sociaal doel via OCMW.

VC De Geus

We hebben ook klassieke activiteiten als fietstochten, dagreizen, petanque-tornooien.
Maar de uitschieters zijn toch wel de activiteiten die georganiseerd worden door de Kunstkring verbonden aan de Geus. In het centrum is er maandelijks een tentoonstelling die je gratis kan bezoeken. Naar de zomer toe organiseren ze ook een fotowedstrijd. De aanvaarde foto’s van de fotowedstrijd (dit jaar thema Stil leven/ Stil leven) worden in juli en augustus tentoongesteld in ons centrum met de mogelijkheid om ze aan te duiden voor de publieksprijs.

Al een paar jaar hebben we ook onze kwis die een echte voltreffer is. Verder waagden we ons al aan bloemschikken en aan een muziekfestival. Ook een vinkenzetting en rechtstreekse uitzendingen van belangrijke wielerwedstrijden op groot scherm staan op het programma. Tijdens de week ontvangen we verschillende verenigingen, o.a. senioren, ping pong club, volleybalclub. Zij hebben in De Geus een thuis gevonden.

Contact

VRIJZINNIG CENTRUM DE GEUS VZW

 Leopold III plein 71, 8530 Harelbeke
 vcdegeus@gmail.com
 www.vcdegeus.be
KBO 0448737044
RPR Gent, afdeling Kortrijk

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen