Geen sParks in Ieper deze zomer

Om redenen buiten onze controle zien wij ons genoodzaakt om het sParksfestival dat gepland was op 29,30 en 31 juli 2022 niet te laten doorgaan. Nadat een hoofdact laattijdig annuleerde slaagden we er niet in een programma in elkaar te steken dat hetzelfde niveau zou halen als de vorige editie. Een 2e editie van het sParksfestival komt er dus niet deze zomer. Wel volgend jaar! Niet getreurd, we zien elkaar een jaartje later!

Eigenzinnig zomers festival rond hoop en optimisme

Hoop en optimisme -  kenmerkend voor de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing - lagen aan de basis van het initiatief van het huisvandeMens Ieper om in de zomer van 2021 een nieuw festival te organiseren. Hoop om terug te mogen vieren, voluit te leven nadat we het virus klein gekregen hebben. Het festival kreeg de naam ‘sParks’ mee. Het gaat knetteren, het gaat vonken van hoop geven.

Het idee borrelde eind vorig jaar op en de voorbereidingen werden gestart. Peter Vanthuyne, directeur huizenvandeMens West-Vlaanderen: “Natuurlijk was het koffiedik kijken en jammer genoeg zullen we deze zomer nog niet volledig komaf gemaakt hebben met het virus. Maar niettemin kunnen we binnen de mogelijkheden in de buitenlucht een grotere groep mensen samen brengen en leuke momenten laten beleven. We zullen ons terug verbonden voelen met elkaar, samen wegdromen. Wat hebben we dat gemist de voorbije maanden. Ik ben trots dit festival te mogen presenteren, voor de eerste keer, en dat in Ieper, mijn geboortestad. We maken er met de inzet van velen een succes van!”

Een sterk muzikaal en inhoudelijk programma

sParks heeft een eigenzinnige insteek. Het is geen traditioneel muziekfestival. Het unieke vormt de combinatie van een muziekprogramma met een inhoudelijk programma: sprekers, workshops, een debat.

Het programma is uitgebreider dan dat, en gericht naar jong en oud. Je komt er 3 dagen urenlang aan je trekken. Je vindt er sfeer en gezelligheid maar ook diepgang en prikkeling, samen met je vrienden of in gezinsverband.

Humanistische thema’s in de kijker

Het festival is doorspekt met thema’s die humanisten belangrijk vinden en onder de aandacht willen brengen. Dat is in eerste instantie bewust leven (duurzaamheid, ecologie). Er is o.a. enkel vegetarisch eten te verkrijgen. Andere thema’s zijn: kritisch denken, zelfbeschikkingsrecht, solidariteit, verbondenheid, zingeving, maatschappelijke betrokkenheid, verdraagzaamheid en mensenrechten.

Uitgebreid aanbod voor jong en oud

Er zal kinderanimatie zijn en voldoende eet- en drankgelegenheid. Samengevat kan je op sParks kunnen ontmoeten, bijleren, ontspannen, genieten, ontdekken en verbonden zijn.

Het volledige programma van de komende editie is te raadplegen op www.sparksfestivalieper.com.

Festivalpartners

De partners bij het festival zijn onder meer het Humanistisch Verbond Ieper. Het evenement wordt ondersteund door de gehele vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen.

Meer info?

Je vindt alles details op de website van het festival: www.sparksfestivalieper.com

Of volg nieuws over het festival via www.facebook.com/sparksfestivalieper

Bij vragen kan je Lieve De Cuyper, communicatieverantwoordelijke Vrijzinnige Gemeenschap West-Vlaanderen, contacteren op 0485 37 35 85  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.