header background image
 

  • in-uw-buurt

Vrijzinnig Centrum De Sleutelbrug | Brugge

Het Vrijzinnig centrum in Brugge is een vzw die de vrijzinnige verenigingen uit het Brugse groepeert in een los samenwerkingsverband.

 

De Algemene Vergadering, waarin alle vrijzinnige verenigingen vertegenwoordigd zijn, stelt een Raad van Bestuur samen van 10 leden, die instaan voor het dagelijks bestuur van het VC. Het centrum heeft een coördinerende en versterkende functie: het centrum helpt de Brugse vrijzinnige organisaties het vrijzinnig gedachtegoed uit te dragen. Daarom geeft het VC het tijdschrift ‘De Sleutelbrug’ uit, een driemaandelijkse publicatie die specifieke en overkoepelende informatie geeft over alle activiteiten van de Brugse vrijzinnige gemeenschap.

Het ‘Vrijzinnig Huis’, Beenhouwersstraat 1-3, ooit de Speelmanskapel (XVde eeuw), wordt kosteloos ter beschikking gesteld aan alle Brugse vrijzinnige verenigingen, zoals de Humanistische Vrijzinnige Vereniging, het Vermeylenfonds, het Willemsfonds, de Oudervereniging voor de Moraal, Uitstraling Permanente Vorming, SOS Nuchterheid, het CGSO. Dit voor hun activiteiten zoals vergaderingen, voordrachten, debatten, feestelijkheden, film- of andere voorstellingen. Wij hebben ook contacten met andere verenigingen die in Brugge actief zijn zoals Stichting voor Morele Bijstand Gevangenen en vzw Opvang (Pleeggezinnendienst).

Klik hier voor een overzicht van de contactgegevens van deze verenigingen.

VC De Sleutelbrug

Vrijzinnige plechtigheden van privépersonen zijn kosteloos bij ons, mits georganiseerd in samenwerking met het huisvandeMens Brugge.
Het Vrijzinnig Huis staat ook open voor andere culturele of sociale manifestaties mits schriftelijke aanvraag met motivatie en na goedkeuring door de Raad van Bestuur. Zo huisvest het VC ook andere organisaties die de vrijzinnige doelstellingen eerbiedigen. Het VC De Sleutelbrug wil de ontmoetingsplaats zijn voor alle vrijzinnigen. Je bent er dus van harte welkom.

VC De Sleutelbrug

Beenhouwerstraat 1-3
8000 Brugge
M 0495 71 36 27
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.