header background image
 

  • in-uw-buurt

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken | Brugge

Het vrijzinnig centrum in Brugge is een vzw die de vrijzinnige verenigingen uit het Brugse groepeert in een los samenwerkingsverband.

 
Het Brugs vrijzinnig centrum ‘De Brug, Centrum voor het Vrije Denken’ is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats voor vrijzinnigen maar iedereen -gelovigen en vrijzinnigen- is welkom op de activiteiten. Sinds juni 2019 huist het vrijzinnig centrum in de Hauwerstraat 3A op het beursplein. Hiervoor was de naam van het ontmoetingscentrum 'VC De Sleutelbrug' en de locatie de Speelsmanskapel (XVde eeuw) in de Beenhouwersstraat 1-3.

Het centrum draait op een enthousiaste groep vrijwilligers (voor een groot stuk gegroepeerd in thematische werkgroepen die activiteiten programmeren), heeft een coördinerende en versterkende functie en draagt samen met de Brugse vrijzinnige organisaties het vrijzinnig gedachtegoed uit.

Om de werking en programmatie ruim bekend te maken geeft De Brug halfjaarlijks een programmabrochure met informatie over al onze activiteiten uit.

De naam van het centrum symboliseert de ‘Brug’ tussen verschillende mensen, culturen, gezindheden en ook tussen de vrijzinnigen onderling.

De vrijzinnige ontmoetingscentra in Vlaanderen maken mee deel uit van de vrijzinnige gemeenschap, van ‘deMens.nu’. In West-Vlaanderen zijn er ontmoetingscentra in Bredene, Blankenberge, Oostende, Brugge, Oostkamp, Harelbeke, Menen, Kortrijk, Koksijde en Waregem.

Klik hier voor een overzicht van de contactgegevens van deze verenigingen.

VC De SleutelbrugDe Brug, Centrum voor het Vrije Denken | Brugge

Hauwerstraat 3A
8000 Brugge
M 0495 71 36 27
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Realisatie vrijzinnig huis Brugge