header background image
 


28-10-2016         KW editie Gaver

Poincaré in oorlogssferen

In vrijzinnig centrum Poincaré in de Stormestraat zijn op vrijdagavond 4 november om 20 uur Wim en dochter Trui Chielens te gast. Wim is een oud-radioman, schrijver, verteller en muzikant en Trui Chielens illustratrice en zangeres. Ze zijn opgegroeid in de Westhoek, waar de Eerste Wereldoorlog talloze sporen heeft nagelaten in het landschap en in het hart van de mensen. Trui zingt over die oorlog en over andere oorlogen. Wim vertelt verhalen van ooggetuigen, laat ons kennis maken met poëzie uit de Groote Oorlog en legt linken met vandaag. De organisatie is een samenwerking van het Vermeylenfonds en het Willemsfonds Waregem met de steun van het stadsbestuur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro (inclusief broodjes achteraf).

Van vrijdag 4 en en met vrijdag 11 november vindt in Poincaré een tentoonstelling met authentieke foto’s uit de loopgraven van de frontstreek plaats.

11-6-2016         
Het Nieuwsblad  Regionaal: Kortrijk-Waregem-Menen

Waregem Geefplein in Kwaestraatje

Curieus Waregem organiseert morgen zondag van 14 tot 17 uur opnieuw een Repair Café en een Geefplein. Dat vindt plaats aan het vrijzinnig centrum Poincaré in de Stormestraat en in het verkeersvrije Kwaestraatje. In het Repair Café is iedereen welkom die defecte spullen, pc's, fietsen of huishoudelektro heeft. Samen met een team vrijwilligers wordt dan geprobeerd om deze te herstellen. Op het Geefplein kan je goederen gratis achterlaten en zelf ook gratis meenemen. De goederen kunnen in de voormiddag tussen 10 en 12 uur binnengebracht worden in Poincaré.