header background image
 


Vrijzinnig Centrum Poincaré is het trefpunt voor vrijzinnigen, waar iedereen welkom is. Wij zijn een laagdrempelig ontmoetings- en alternatief vrijzinnig centrum zonder politieke invalshoek.

Henri Poincaré, een Franse professor en filosoof vat onze ideeën perfect samen: “Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een hartstocht, noch aan een belang, noch aan een vooroordeel, noch aan om het even wat, maar uitsluitend aan de feiten zelf, want zich onderwerpen betekent het einde van alle denken”.

Er zijn permanentiemomenten in het centrum op zondagvoormiddag en op iedere eerste vrijdagavond en iedere tweede vrijdag van de maand (de jongerenavond).

In Poincaré zijn er talrijke activiteiten voor het grote publiek zoals filosofie-avonden, debatten over actuele onderwerpen, crea-momenten, kaartavonden en namiddagen, tentoonstellingen, optredens tijdens de braderie en Waregem Koerse…

VC Poincaré

Deze vrijzinnige verenigingen hebben hun thuisbasis in VC Poincaré: HVV, Vermeylenfonds, Willemsfonds, UPV en JUMP. Andere groepen in Poincaré zijn 'Leren lopen met het Lamett-team' en de Poinkaarters.

Vrijzinnig humanistische dienstverlening

Sinds februari 2014 werkt 3 dagen per week een vrijzinnig humanistisch consulent/stafmedewerker vanuit Poincaré, Evelien Vandenbussche. Iedere woensdag, donderdag en vrijdag kan je bij haar terecht voor alle vragen over vrijzinnig humanisme en de mogelijkheden van het vrijzinnig centrum. De diensten zijn in samenwerking met huisvandeMens Kortrijk.

Lentefeest/Feest Vrijzinnige Jeugd Waregem

HVV Waregem staat elk jaar in voor de organisatie van het Lentefeest/Feest Vrijzinnige Jeugd Waregem. In 2017 vindt het feest plaats op zondag 14 mei in CC De Schakel. Info over de geschiedenis van het LF/FVJ in Waregem. Info over de historiek van het LF/FVJ algemeen.

Een nieuw gebouw voor het vrijzinnig centrum Poincaré 1 februari 2014:

Beelden nieuw gebouw vrijzinnig centrum Poincaré Waregem

Team VC Poincaré

22-1 Persbericht

Artikels in de media naar aanleiding van de opening nieuw gebouw:
28-1 Het Laatste Nieuws
31-1 Krant van West-Vlaanderen
3-2 Het Laatste Nieuws
4-2 Het Nieuwsblad online
4-2 Het Nieuwsblad Kortrijk-Waregem-Menen
7-2 Krant van West-Vlaanderen

VC Poincaré

J. Stormestraat 131/18
8790 Waregem
T 056 44 74 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vcpoincare.be