header background image
 


Galloperstraat 48 - 8670 Koksijde - T 058 51 90 94 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Nieuws

Maatregelen Corona-virus

Vrijzinnig Huis Koksijde is mee bezorgd over de gezondheid van onze leden, sympathisanten en inwoners in de huidige crisis rond het Corona-virus. Daarom heeft de raad van bestuur beslist om alle werkzaamheden op te schorten tot 15 mei. Alle geplande activiteiten tot dan gaan niet door. De situatie wordt van dag tot dag verder bekeken en indien nodig worden verdere maatregelen genomen. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief, website en facebookpagina.

Aanbod


Het Vrijzinnig Huis en de vrijzinnige verenigingen in de regio organiseren regelmatig activiteiten. De zaal met bar laat toe om o.a. lezingen en tentoonstellingen te houden. Ook vrijzinnige plechtigheden kunnen in ons centrum plaatsvinden. We houden verder steevast een praatcafé op zondagmorgen tussen 11u en 13u30 waarop iedereen uiterst welkom is voor een babbel en een drankje. De ruimte doet ook dienst als vergaderzaal, waar, na afspraak, vrijzinnige, ideologisch verwante en pluralistische verenigingen welkom zijn. 

In het centrum houdt een vrijzinnig humanistisch consulent van het huisvandeMens Diksmuide permanentie, op de eerste en derde dinsdag van de maand van 10u tot 16u. De diensten omvatten de uitwerking van plechtigheden en het informeren over keuzes bij het levenseinde met aanvullend begeleiding bij het invullen van wilsverklaringen. Een afspraak maken met de consulent kan via huisvandeMens Diksmuide op tel 051 55 01 60 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De consulent op de zitdag zelf bereiken in het Vrijzinnig Huis Koksijde kan op tel 058 52 08 94.

Het vrijzinnig ontmoetingscentrum draait op een enthousiaste groep vrijwilligers, vervult de functie van ontmoeting en gemeenschap, is een uithangbord voor de verspreiding van het vrijzinnig gedachtegoed en de draaischijf van de vrijzinnig humanistische verenigingen in de regio.

Tot de vrijzinnige gemeenschap in de regio Westhoek Noord behoren: het vrijzinnig ontmoetingscentrum in Koksijde, het huisvandeMens Diksmuide, de regionale afdelingen van het Willemsfonds, het Vermeylenfonds, HVV/OVM (Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging - Oudervereniging voor de Moraal) en UPV (Uitstraling Permanente Vorming (VUB)), de vrienden van het GO! Westhoek en het Comité vzw Panne Instituut.

 

VOC Westhoek

Voor alle inlichtingen in verband met het Vrijzinnig Huis Koksijde, de vrijzinnige verenigingen, vrijzinnige plechtigheden en publicaties kan je steeds terecht op 058 51 90 94 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor de dienstverlening door het huisvandeMens Diksmuide kan je terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 051 55 01 60

 


Kalender

Geen evenementen

Volledige kalender