header background image
 


Alex De Pape - in de kijker

 

"Don't dream your life, but live your dreams"

De mens achter de naam en het gezicht

Alex de Pape is bijna 16 en woont samen met haar ouders en zus in Brugge. Ze loopt school in het Brugs Koninklijk Atheneum. In de middenschool volgde ze Grieks-Latijn, nu volgt ze Wetenschappen en Extra talen. Haar hobby’s zijn toneel en de scouts.

Alex: "Als ik 2 eigenschappen moet kiezen die bij me passen dan kies ik voor 'verdraagzaam' en 'respectvol'. Ik heb altijd geleerd om tegen iedereen vriendelijk te blijven en om respect voor iedereen en alles te hebben. Ook moest ik altijd verdraagzaam blijven. Ik merk ook dat als je vriendelijk naar mensen lacht, ze vriendelijk terug lachen en dat kan heel je dag goed maken! Vriendelijk en beleefd zijn doe ik ook omdat helemaal niet wil dat mensen denken dat ik gemeen ben."

"Soms zeggen vrienden me dat ik heel veel sorry zeg en dat dat niet hoeft. Maar het is al een gewoonte geworden om bij alles wat ook maar een beetjes arrogant of onbeleefd kan overkomen sorry te zeggen."

'Don't dream your life, but live your dreams' en 'Logic will bring you from a to b, imagination will bring you everywhere' zijn 2 levensmotto's van Alex.

Naar de toekomst toe wil ze absoluut haar ASO middelbaar diploma halen en verder naar de universiteit gaan. En als de tijd rijp is: huisje, boompje, tuintje en vooral kindjes krijgen.

Het vrijzinnig humanistische in Alex

Alex: "Mijn ouders en grootouders zijn vrijzinnig, zo komt het dat ik zelf ook vrijzinnig ben. Ik volg zedenleer. In de lessen hebben we het meestal over moeilijkere onderwerpen zoals drugs, mindervaliden, mishandeling,… We redeneren dan vaak in een klasgesprek over onze eigen meningen. We vullen ook steeds een bundel in en houden soms enquêtes.

Door respectvol en verdraagzaam te zijn breng ik vrijzinnig humanistische waarden in praktijk.

Ik vind: Je bent vrijzinnig of niet, je gelooft in één of meerdere goden en daar is niets aan te doen. Wij, vrijzinnigen, hebben geen vooroordelen tegenover andere levensbeschouwingen of godsdiensten, integendeel. We hebben respect voor mensen die in een God geloven. Maar wij geloven in onszelf en we geloven dat we zelf alles kunnen waarmaken."

terug naar het overzicht