header background image
 


Axelle Pintelon - in de kijker

 

De mens achter de naam en het gezicht

Axelle Pintelon is 18 jaar en volgt de richting ASO Sportwetenschappen aan het KTA te Brugge. Zij beoefent wekelijks sport, ze speelt in competitie volleybal bij VKT Torhout.

“When you fall 7 times, stand up 8“. Dit is het levensmotto van Axelle geworden sinds haar tante is overleden aan borstkanker. Ze was een echte doorzetter en een vechter. Ondanks dat ze ernstig ziek was ging ze toch eerst anderen helpen en pas daarna zichzelf.


Het vrijzinnig humanistische in Axelle

Over zedenleer zegt Axelle: “In de lessen staan we stil bij het leven, discussiëren we over actualiteit, leren we onszelf verrijken voor verschillende zaken. Ik vind dit heel leuke lessen omdat je volledig jezelf kan zijn tijdens het vak. Als je ergens niet akkoord mee bent mag je je mening zeggen zonder dat daarop iets wordt gezegd. Ook omgekeerd kan je net wel akkoord gaan en een ander niet kan je een leuke maar diepgaande discussie aangaan.”

“Ik hecht veel belang aan eerlijkheid en verdraagzaamheid. Eerlijkheid omdat dit het langste duurt en om altijd de waarheid achter mensen te kennen. Verdraagzaamheid omdat ieder een eigen mening heeft en mensen moeten dat mensenrecht kunnen aanvaarden ook al ga je er niet me akkoord.”

Als  vrijzinnige is het superleuk om jezelf te kunnen zijn, om in groepsverband je mening op tafel te gooien zonder enige drama. Ook zet je je voor alles open, gaat nieuwe uitdagingen aan.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar het overzicht