header background image
 


Cleo Van Haudenhuyse - in de kijker

 

"Als je iets wil bereiken, moet je ervoor gaan!"

De mens achter de naam en het gezicht

Cleo wordt dit jaar zeventien en zit in het vijfde jaar Wetenschappen-Wiskunde aan het Koninklijk Atheneum Oostende. Haar voornaamste hobby’s zijn lezen en tekenen, ze zwemt ook graag en maakt graag plezier met vrienden. Wat Cleo over zichzelf zegt: “Ik ben een stresskonijn! Ik ben ook perfectionistisch, wat zowel positief als negatief kan zijn. Verder heb ik soms faalangst. Mijn vrienden zeggen dat ik een goede luisteraar ben.

Onrechtvaardigheid, daar kan ik niet tegen, dat maakt mij boos. En wat ik belangrijk vind: je verantwoordelijkheid opnemen en steeds leergierig zijn. Mijn motto is: als je iets wil bereiken, moet je ervoor gaan! Ik ben van plan om verder te studeren en hoop gelukkig te zijn en gezond te blijven in de toekomst."

Het vrijzinnig humanistische in Cleo

“Ik volg niet-confessionele zedenleer en deed mijn lentefeest. Mijn mama is moreel consulent (Conny Verkest). Ik ga dikwijls een discussie aan met gelovige medeleerlingen (katholiek en moslim) en ben overtuigd van mijn vrijzinnig humanisme.

De lessen niet-confessionele zedenleer zijn interessant, al hangt het af van de leerkracht of het meer of minder boeiend is. Vorig jaar had ik een leerkracht die zijn lessen opbouwde vertrekkend vanuit de actualiteit. Dit vond ik goed! Ik vind dat we in de les vooral de kans moeten krijgen om onze mening te vormen.

Ik hecht veel belang aan de humanistische waarden, ik denk daarbij vooral aan respect, verdraagzaamheid en eerlijkheid.

Als boodschap aan de lezers zou ik - als jonge vrijzinnige - willen meegeven: Be yourself, stay strong and respect the others!”

terug naar het overzicht