header background image
 


Loki Thompson - in de kijker

 

De mens achter de naam en het gezicht

Loki Thompson is 15 jaar en volgt Latijn-Moderne Talen in het Atheneum Diksmuide. Haar hobby’s zijn paardrijden, lezen, schrijven en toneel spelen.

Ze is een gevoelig, vrolijk en optimistisch iemand. Verder zijn ‘mondig’ en ‘leergierig’ 2 eigenschappen die bij haar passen. Loki licht toe: “Ik noem mezelf mondig omdat ik altijd mijn mening uit. Soms is dat goed, maar soms komt het ook grof over. Omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe informatie, naar nieuwe manieren om dingen te doen, al sinds ik klein was vind ik de eigenschap leergierig bij me passen.”

Als levensmotto poneert Loki: “Er is altijd een lichtje aan het einde van de tunnel, maar dat zie je alleen met je ogen open.”

Loki volgt zedenleer en vertelt hierover: “De lessen gaan over allerlei dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven. Eigenlijk zijn het een soort ‘eerste hulp bij het leven’-lessen. Ik vond het stukje over genderrollen heel erg interessant. Zelf ben ik op dat vlak nogal conservatief maar ik heb geleerd dat het ook anders kan, zonder verkeerd of raar te zijn.”

Loki vindt het belangrijk om anderen te respecteren. Wie ze ook zijn, wat ze ook doen. Zij zegt: “Ook de mensen die je minder aardig vindt moet je respecteren. Je wint vanzelf respect terug, al moet je er wat op wachten.”

Het vrijzinnig humanistische in Loki

Ze probeert zoveel mogelijk vrijzinnig humanistische waarden als verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkwaardigheid, verbondenheid en verantwoordelijkheid in de praktijk om te zetten maar slaagt daar soms niet altijd in.

Op de vraag wat haar toekomstplannen zijn antwoordt Loki: “Verder studeren!!!”

Als afsluiter zegt zij over ‘vrijzinnig zijn’: “In principe is vrijzinnigheid regelloos. Er zijn geen geboden. Er is geen hemel om je te belonen, of een hel om je te straffen. Waarden zijn er wel. Nog steeds ben je niet verplicht om die na te leven, maar als vrijzinnige leer je dat die waarden alleen maar voor een goede, sterke maatschappij zorgen en zal je ze zonder grote problemen kunnen volgen. En maak je een fout? Dan kun je er alleen maar uit leren.”

terug naar het overzicht