header background image
 


Meredith Top - in de kijker

 

De mens achter de naam en het gezicht

Meredith Top is 20 jaar en woont in Menen. Zij heeft een middelbaar diploma Printmedia op zak en studeert nu Grafische en Digitale Media aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Zij is dit jaar penningmeester van Moeder Gutenberg, de studentenclub van de richting. In de weekends werkt ze in een warenhuis. in de grote vakantie gaat ze op kamp als hoofdverantwoordelijke met Topvakantie vzw.
Zij is verantwoordelijk, sociaal en zelfstandig. Zowel als hoofdverantwoordelijke bij Topvakantie vzw dan als penningmeester van de studentenclub draagt zij verantwoordelijkheid. Voor Topvakantie vzw moet ze natuurlijk ook sociaal zijn en de kinderen goed entertainen. Zelfstandig is ze omdat ze als sinds haar 15e in het weekend werkt. Ze zit al 3 jaar op kot en staat op haar eigen benen. Ze kan zelf beslissingen nemen en draagt ook de gevolgen ervan.

Als levensmotto geeft ze mee: “Leef je leven. Je leeft maar één keer en bovenal: je bent maar één keert jong!”

In de nabije toekomst wil ze graag afstuderen in de Grafische en Digitale Media, en daarna dan ook graag in die sector werken. Ook gaat ze genieten van haar studententijd: nog zoveel mogelijk op kamp gaan, weggaan met vrienden, dingen organiseren. Verder ziet ze haar toekomst zoals vele anderen: een huisje, tuintje, boompje.


Het vrijzinnig humanistische in Meredith

Meredith: “In de basisschool zat ik in het katholiek onderwijs en dus deed ik mijn communie. Toen ik naar het middelbaar ging heb ik gekozen voor een atheneum. Een school waar je jezelf kan zijn en je vrij kan kiezen tussen godsdienst en zedenleer. Ik heb daar 6 jaar niet-confessionele zedenleer gevolgd. Verder zijn mijn ouders lid van vrijzinnig centrum De Bezatse in Menen en gaan ze regelmatig naar de activiteiten."

Over zedenleer zegt zij: "De lessen gingen over verschillende onderwerpen, en we mochten zelf ook meehelpen, beslissen welke thema’s we interessant vonden. Ook bespraken we elke maand de actualiteit, iets wat mij persoonlijk erg boeit. De les die mij het meest is bijgebleven is die over Noord-Korea. We zagen een documentaire van National Geographic, waarin een dokter de mensen in Noord-Korea van hun Cataract afhelpt. Normaal laat dit land geen camera’s en andere mensen binnen maar omdat de dokters daar de apparatuur niet hebben mocht dit éénmalig. En onder dit mom konden ze ook het land, de inwoners, en de dictatuur filmen.”

Meredith hecht veel belang aan haar vrienden en staat altijd voor hen klaar. Verder heeft ze ook respect voor andersdenkenden. Voorbeelden die getuigen van een vrijzinnig humanistische ingesteldheid zijn het vrijwilligerswerk dat ze deed in een jongerencafé en het weekendwerk dat ze doet sinds haar 15 jaar waardoor ze geen extra geld hoeft te vragen aan haar ouders. 

terug naar het overzicht