Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen oktober 2023

Nieuwsbrief vrijzinnig West-Vlaanderen oktober 2023

Oktober 2023

Inspirerende dagen zorgden voor positive vibes

image

Op 27 en 30 september vonden de provinciale inspiratiedagen georganiseerd door de Instelling Morele Dienstverlening plaats - iedereen die actief is binnen de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen, als professionele kracht of vrijwilliger bij een vrijzinnig...


Lees meer

'The time of your life?': HuisvandeMens Kortrijk organiseert interactieve talk met Jef en Nicolas van de podcast Onbespreekbaar voor de doelgroep jongeren

image

Jef en Nicolas van de bekende podcast Onbespreekbaar, rond mentaal welzijn, komen op woensdag 11 oktober naar Kortrijk op uitnodiging van het huisvandeMens. De centrale stelling is: 'De jongere jaren zijn de beste: is dat zo?' 'The time of your...


Lees meer

Plantjesactie in Kortrijk gecoördineerd door Vrijzinnig Centrum Mozaïek opnieuw een succes

image

Het 29ste plantjesweekend van Kom op tegen Kanker was een succes in Kortrijk. 10.500 azalea's werden verkocht en dat bracht 84.000 euro op.


Lees meer

FADING MEMORIES: Foto-expositie en theatervoorstellingen rond vergankelijkheid, herinneringen, liefde en rouw

image

De Kortrijkse vrijzinnige organisaties August Vermeylenkring, huisvandeMens, Vrijzinnig Centrum Mozaïek, Humanistisch Verbond en Willemsfonds zetten samen het project ‘FADING MEMORIES’ op touw.


Lees meer

Activiteiten

De hyperdiverse stad door Hans Vandecandelaere

Hans Vandecandelaere trok op onderzoek door de hoofdstad. In 160 interviews peilde hij naar hyperdiversiteit. Wat lukt er en wat lukt er niet? Wat zijn de troeven en de pijnpunten? Hij verkent de complexe realiteiten achter huisvesting, armoede, gezondheidszorg, cultuurleven, onderwijs, opvoeding, religie, economie, ouder worden en jong zijn in Brussel.


Datum en tijd woensdag 04-10-2023 19:00
Locatie LDC De Kersecorf
Organisator Humanistisch Verbond, Avansa Oostende-Westhoek en HuisvandeMens Ieper
Lees meer

'Gender in de blender': lezing over gendercommunicatie door Piet Hoebeke en Lou Van Hecke

Heel wat instanties streven naar aanvaarding, erkenning en gelijke rechten inzake seksuele diversiteit. Toch ondervinden heel wat LGBTQI+ personen ook vandaag nog drempels. We lezen in de krant over genderneutrale voornaamwoorden, kleding en toiletten. Wat is het verschil tussen genderneutraliteit en genderinclusiviteit? Wat is een non-binair of een intersekse persoon? Prof. topdokter Piet Hoebeke en educator/performer Lou Van Hecke brengen elk op hun manier duiding rond het thema 'gendercommunicatie'.

Datum en tijd zondag 08-10-2023 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken Brugge
Organisator Willemsfonds Brugge, VVVuur Brugge, CGSO en HV Brugge
Lees meer

Causerie "Jenseits von Belgien" door dhr. Tim Peinen

In het oosten van België bestaat een voor velen een haast exotische samenleving: omdat ze Duitstalig is, omdat haar verleden tot de verbeelding spreekt … en nauwelijks bekend is ...


Datum en tijd donderdag 05-10-2023 14:30
Locatie VLC De Geuzetorre Oostende
Organisator Willemsfonds Oostende
Lees meer

21° POLYFINARIOQUIZ

Een leuke visuele algemene kennisquiz. Voor quizzers en niet-quizzers. Een gezellige avond uit met leuke prijsjes, lekker quizbier en lekkere hapjes.
Je steunt er de kampen van Polyfinario mee. Alle opbrengsten worden gebruikt om kinderen en jongeren te voorzien in 'betaalbare fun en actie'.


Datum en tijd zaterdag 14-10-2023 18:30
Locatie VC Mozaïek Kortrijk
Organisator Polyfinario_Hujo
Lees meer

Copyright © 2023 Vrijzinnig West-Vlaanderen. Alle rechten voorbehouden.

Wenst je deze nieuwsbrief van vrijzinnig West-Vlaanderen niet meer te ontvangen?

Uitschrijven