Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Vrijzinnig Brugge december 2019

Nieuwsbrief Vrijzinnig Brugge december 2019

topvisu-brugge-150px.jpg

facebook.png

zondag 1 december VUBconcert in het Concertgebouw Brugge

vubcampagnebeeld.png

Het VUBorkest strijkt neer in Brugge! O.l.v. Jurgen Waeyenberg brengen zij ‘Amor Mundi’. Er zijn nog kaarten te verkrijgen via www.ticketsbrugge.be en aan de deur. Een organisatie van de vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen.

woensdag 4 december Film    ‘Il Gattopardo’ ingeleid door Sammy Roelant

undefined

Il Gattopardo is een film uit 1963 van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti. De film beschrijft in technicolor-beelden het machtsverval van een aristocratische familie op Sicilië gedurende de jaren 1861-1863, tijdens de Italiaanse nationalistische revolutie. De hoofdrollen worden vertolkt door Burt Lancaster, Claudia Cardinale en Alain Delon.

donderdag 5 december
Samen zingen met No Notes

undefined

No Notes is een Brugs koor voor wie van zingen houdt maar dat liever in groep doet dan thuis onder de douche. Zingen is ontladen en in groep is dat des te gezelliger. We brengen jong en oud samen rond een gevarieerd repertoire. Bij ons heeft iedereen talent. Welkom!

zaterdag 7 december Uitstap Brussel met gegidste bezoeken aan de tentoonstellingen ‘Brancusi’ en ‘Dali & Magritte’ én vrij bezoek aan het Magritte Museum

undefined

 

Brancusi wordt een pionier van het modernisme genoemd. Geïnspireerd door zijn werk presenteren zeven Roemeense en Belgische kunstenaars een reeks live performances en installaties bij BOZAR. Na de middag steken we de straat over naar het KMSKB voor de tentoonstelling ‘Dali & Magritte’.

zaterdag 7 december 150 jaar Stadsschouwburg Brugge - Gegidste tentoonstelling in Arentshuis en rondleiding in de Stadsschouwburg

undefined

In het Arentshuis wordt het verleden gekaderd van deze plek. Tijdens de rondleiding in de stadsschouwburg leidt een gids je langs de zaal, het podium, de kleedkamers en de foyer en vertelt anekdotes over het dagelijkse leven in de schouwburg, de voorstellingen en de geschiedenis van het gebouw.

zondag 8 december Wereldlichtjesdag in Brugge

undefined

Op wereldlichtjesdag klokslag 19u steken mensen over de hele wereld kaarsen aan. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren. Heb je zelf een kind verloren? Of wil je rouwende families steunen? Steek dan ook een kaarsje aan en herdenk samen met ons ieder overleden kind.

dinsdag 10 december Schrijfactie voor Amnesty International

undefined

Dinsdag 10 december is de dag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Om de mensenrechten te belichten programmeren wij i.s.m. Amnesty International een schrijfactie vanaf 17.30 uur tot 19.30 uur, gevolgd door een vertoning van de film ‘Z’.

dinsdag 10 december Film 'Z'

undefined

Z’ is een Frans-Algerijnse politieke thriller uit 1969 onder regie van Costa-Gavras. Het verhaal: Een linkse politicus wordt gedood tijdens een demonstratie. Volgens de autoriteiten werd hij per ongeluk gedood, maar de onderzoeksrechter vermoedt dat er iets niet pluis is.

woensdag 11 december Voordracht Geheugenklachten en dementie dr. Jan Versijpt

undefined

De spreker overloopt de diagnose en behandeling van geheugenklachten en dementie. Hij geeft ook aan wat kan helpen en wat niet en geeft tips voor alternatieve geheugenstrategieën en oefeningen van activiteiten en vaardigheden.

vrijdag 13 december Concert Superior Dance Band

undefined

De Superior Dance Band speelt New Orleans Jazz maar laten ook alle mogelijke daarmee verwante muziekvormen (blues, swing, gospel) ruimschoots aan bod komen.

zondag 15 december Bruggenbouwers:
Cherif El Farri

undefined

Cherif El Farri is dialoogcoach, islamkenner en deradicaliseringsexpert. Hij spreekt klare taal over de geschiedenis en inhoud van de islam. Een ideale detox voor vooroordelen, misvattingen en cliché’s waarvan je niet eens wist dat je ze had!

maandag 16 december Lessenreeks duurzame
ontwikkeling en
klimaatverandering

undefined

Klimaatverandering - stand van zaken
Het energie- en klimaatsysteem worden uitgediept. Er wordt ingegaan op de stand van zaken rond ‘klimaatverandering’, waarbij ook de internationale klimaatonderhandelingen aan bod komen.

woensdag 18 december
Samen zingen met No Notes

undefined

No Notes is een Brugs koor voor wie van zingen houdt maar dat liever in groep doet dan thuis onder de douche. Zingen is ontladen en in groep is dat des te gezelliger. We brengen jong en oud samen rond een gevarieerd repertoire. Bij ons heeft iedereen talent. Welkom!

zondag 22 december Lazy Sunday met The Friends Connection

undefined

Het combo ‘The Friends Connection’ brengt feel good music. Een mengeling van pop songs, chansons, standards en jazzy uptempo nummers. Hun aanstekelijke vertolking zal je vast bekoren.

zaterdag 30 november
De Warmste Closet Sale in Oostende

undefined

HuizenvandeMens Brugge en Diksmuide organiseren deze beurs met tweedehandskledij ten voordele van de TEJO-huizen in West-Vlaanderen, die gratis therapeutische hulp aanbieden voor jongeren. Warm aanbevolen! In het vrijzinnig centrum in Oostende.

Gespreksgroep SOS Nuchterheid

Praten met lotgenoten als ondersteuning bij het overwinnen van problemen met  alcohol, drugs, pillen enz. ...

Elke donderdagavond om 19.30 uur in het huisvandeMens, Hauwerstraat 3c.
Informatie: www.sosnuchterheid.org

Meldingen

Opgelet:

- De zondagslunch 'Take it easy' op zondag 22 december die aangekondigd staat in de programmabrochure is geannuleerd.

- De UPV lezing op 11 december is uitzonderlijk op woensdagnamiddag en niet op donderdagnamiddag 12 december. Er is geen UPV lezing op donderdag 5 december.

 

Copyright © 2019 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

Wenst u deze nieuwsbrief van vrijzinnig Brugge niet meer te ontvangen?
Uitschrijven" contenteditable="false">Uitschrijven