Agenda

Datum: Woensdag 18 Mei 2016
Uur: 14:00
Organisator:
huisvandeMens

Plaats: ARhus
De Munt 8 - 8800 Roeselare

Info & Routebeschrijving :



Hoe kinderen en jongeren ondersteunen bij verlies?

Ook kinderen en jongeren worden met verlies geconfronteerd: mama of papa is ernstig ziek, er overlijdt een grootouder waar ze een goede band mee hadden, er sterft een klasgenoot(je), ze moeten afscheid nemen van vrienden als ze verhuizen, hun leven verandert compleet door de echtscheiding van hun ouders…
Hoe kan je hen  helpen bij een overlijden of een andere verlieservaring?
Soms is er schroom om bepaalde thema's aan te raken. Soms weten we niet goed wat te denken over bepaalde reacties van kinderen en jongeren. We vragen ons af als we het wel goed aanpakken.

Via het project ‘De sokken van de olifant’ biedt het huisvandeMens ondersteuning aan alle begeleiders (ouders, grootouders, familie, leerkrachten, hulpverleners…) om hen zo te helpen omgaan met verlies bij een kind of jongere. Er kunnen boeken, dvd’s, gezelschapspelen en werkmappen over verschillende verliessituaties ontleend worden. In een persoonlijk gesprek geven we ook graag tips en begeleiding.

Naar aanleiding van de week van de opvoeding organiseert het huisvandeMens in samenwerking met ARhus hierover een infomoment op woensdag 18 mei om 14u in het Arhus Café, Munt 8, 8800 Roeselare.

Deelname is kosteloos maar graag inschrijven op het nummer 051/26 28 20 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .




terug naar kalender