Agenda

Datum: Zaterdag 30 April 2016
Uur: 09:00 - 23:00
Organisator:
Plaats: Het Noordbrabants Museum
-

Info & Routebeschrijving :



WF Brugge bezoekt de tentoonstelling 'Jheronimus Bosch, Visioenen van een Genie' in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch in Nederland.

Met 20 schilderijen (panelen en triptieken) en 19 tekeningen is het de grootste overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch  ooit. De tentoonstelling vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij als Jeroen van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar.
Dagprogramma
09.00u Stipt vertrek met bus aan de Magdalenaparking / Sint-Andries
12.00u  Bezoek tentoonstelling met audiotour. We bezorgen de tickets op de bus.  U kunt met hetzelfde ticket The Fish Pond Song van videokunstenaar Jeroen Kooijmans bezoeken in het Stedelijk Museum, waarmee het Noordbrabants museum  verbonden is.
We bezorgen u tevens een stadsplan met een wandelroute, die  langs alle bezienswaardigheden leidt : “de Bosch Experience ontdekkingsroute”. U kunt dit op eigen tempo wandelen…
18.00u Afspraak in restaurant Picasso voor het diner. Op de bus geven we u de menu en kunt u uw keuze aanstippen.
20.00u Aanvang terugreis
23.00u Terug in Brugge

Tip : Breng een lunchpakketje mee. Er is een kleine brasserie verbonden aan het museum, maar het kan er druk zijn.
Prijs : 90€ (bus - fooi chauffeur – toegangsticket museum – audiotour – diner met dranken inbegrepen)
Er is veel belangstelling voor de uitstap. Gelieve zo vlug mogelijk in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het bedrag over te schrijven op de rek. van het Willemsfonds Brugge : BE69 4752 1366 8178

Deze uitstap is reeds VOLZET.

 




terug naar kalender