Agenda

Datum: Dinsdag 03 Mei 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: De Valkaart
A. Rodenbachstraat 42 - 8020 Oostkamp

Info & Routebeschrijving :



Recentelijk (7 januari 2015) hebben we de zeer bloedige aanslag meegemaakt op het kantoor van het satiretijdschrift Charlie Hebdo in Parijs . De reden: Charlie Hebdo publiceerde cartoons waarop de profeet Mohamed stond afgebeeld. Het protest wereldwijd was enorm. We herinneren ons de sympathiebetuigingen via manifestaties waarbij iedereen rondliep met het bordje “Je suis Charlie”.

Na die aanslag werd er druk gediscussieerd (en dit in alle media) over het absoluut zijn van de persvrijheid. Onze eigen Belgische cartoonisten bijvoorbeeld waren niet meer overtuigd om alles te mogen publiceren.

Hoe staat de Belgische pers ten opzichte van de persvrijheid: wat mag, wat kan niet, wanneer worden regels overschreden, is persvrijheid absoluut … Zo veel vragen die om zo veel antwoorden smeken. Om die vragen te beantwoorden hebben we Yves Desmet uitgenodigd.

Yves Desmet is lange tijd hoofdredacteur van de krant De Morgen geweest en is onlangs overgestapt naar Humo. Door zijn jarenlange ervaring en zijn opgemerkte hoofdartikels is hij de ideale spreker om ons op een aangename manier kennis te laten maken met deze boeiende materie.

Vrije toegang

Een organisatie van VC De Molensteen i.s.m. HVV/OVM-Oostkamp




terug naar kalender