Agenda

Datum: Vrijdag 10 Juni 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Concertgebouw Brugge
't Zand 34 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Raimund Hoghes fascinerende versie van de Boléro van Ravel.

De voorstellingen van Raimund Hoghe – ex-dramaturg bij Pina Bausch – situeren zich tussen ritueel, theater en performance. Hoghe verdiept zich in deze voorstelling in de muzikale geschiedenis van de bolero. Samen met vijf performers danst hij op een reeks uiteenlopende bolero-uitvoeringen.

We horen zowel uittreksels uit jazzy versies van Ravels Boléro als op traditionele Japanse instrumenten. Tussendoor verwijzen Spaanse en Cubaanse liefdesliedjes naar de oorsprong van de boleromuziek en -dans. In Spanje ging het om een nobele, traag uitgevoerde dans in een 3/4 maat, net als de wals. De Cubaanse bolero zou later de basis zou vormen voor de rumba, mambo en chachacha. Hoghe toont ons zo het democratische karakter van de bolerodans, waarin ook zijn eigen, door scoliose vervormde lichaam, een plek kan innemen.

 

Een lidkaart van het Willemsfonds kost 15 EUR, elk bijkomend gezinslid 3 EUR.
Contactpersoon: voorzitter Sonja De Craemer, Ooststraat 42B, b12, 8400 Oostende, tel 059-80 21 41 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.willemsfondsoostende.be




terug naar kalender