Agenda

Datum: Zondag 18 September 2016
Uur: 08:00
Organisator:
Vrijzinnige ontmoetingscentra

Plaats: VC Mozaïek
Overleiestraat 15A - 8500 Kortrijk

Info & Routebeschrijving :



22ste editie van het  plantjesweekend
ten voordele van Kom Op Tegen Kanker

Tijdens het derde weekend van september vindt jaarlijks het Plantjesweekend plaats. In heel Vlaanderen worden dan weer azalea’s te koop aangeboden, dit jaar zal dat al voor de 21ste keer zijn. Ieder jaar zijn in bijna alle Vlaamse gemeenten honderden comités in de weer om een plantjesverkoop te organiseren. Duizenden vrijwilligers gaan van deur tot deur met de azalea’s, verkopen ze op de markt, aan een grootwarenhuis, op het werk …

De opbrengst wordt gebruikt voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden de palliatieve zorg en lotgenotengroepen ondersteund, zijn er vrijwilligers actief in meer dan 45 ziekenhuizen en kunnen mensen bij de Kankerlijn terecht voor een luisterend oor of nuttige informatie. Voor kinderen en jongeren met kanker worden speciale activiteiten opgezet.

Het Vrijzinnig Centrum Mozaïek was er van in het begin bij en coördineert ook dit jaar het plantjesweekend in Kortrijk. Vorig jaar vlogen meer dan 10 000 azalea’s de deur uit. Een super resultaat dat wij haalden dank zij de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers.


Word jij dit jaar (opnieuw) actievoerder?

  • Binnen een bedrijf kan een voorverkoopactie op het getouw gezet worden bij de collega’s.
    Ouderverenigingen en vriendenkringen van de Kortrijkse scholen kunnen een verkoopactie opzetten.
    Download hier het intekenformulier voor bedrijven/scholen.

  • Leden van verenigingen kunnen een verkoopploeg samen stellen die een deur-aan-deurverkoop doet in hun buurt. Vooral in de Kortrijkse deelgemeenten ligt nog onontgonnen gebied
    Download hier het intekenformulier voor verenigingen.

  • Daarnaast kan je ook als individueel vrijwilliger een voorverkoop organiseren in je buurt, bij familie en vrienden of kan je aansluiten bij onze verkoopploegen die azalea’s verkopen, aan winkels en op druk bezochte pleinen.
    Download hier het deelnameformulier voor vrijwilligers.
    Download hier het intekenformulier voor vrijwilligers.

Aanmelden kan via het secretariaat van VC Mozaïek: 056 371615, of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doe het zo vlug mogelijk zodat wij een goed draaiboek kunnen uitwerken dat garant staat voor een onovertroffen resultaat!

 




terug naar kalender