Agenda

Datum: Zaterdag 10 September 2016
Uur: 14:00
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats:
-

Info & Routebeschrijving :



- start om 14.00u stipt aan het bezoekerscentrum -
Schorren, slikken, kreken… een landschap om u tegen te zeggen.
Het ‘nieuwe Zwin’ is een feit… een natuurparel van maar liefst 158 hectare, werd voorzien van een eigentijds bezoekerscentrum met tentoonstellingsruimte, educatieve cel en een uitnodigende bistro. De architectuur oogt strak en gaat wonderwel op in het landschap, binnen voel je je thuis in de sfeer van een Zeeuwse schuur.
Op de eerste verdieping bevindt zich een cinemazaaltje in de vorm van een anatomisch theater waar continu een film over het Zwin wordt vertoond.
Wie nog een verdieping hoger wil, kan via een stevige trap in de buitenlucht naar het uitkijkplatform. Daar heb je een prachtig panorama op heel de Zwinvlakte, de Zwinduinen, de polders en de zee.
Bij de ingang krijg je een Zwinpaspoort met een plan van het hele park. De blikvanger is het kijkcentrum dat je de mogelijkheid biedt om de Zwinvlakte, het getij, de vogels en de planten te observeren… ook bij minder ideale weersomstandigheden.

Het park telt ook 7 themahutten: een voederhut, een vertelhut, een labohut, een kijkhut, een steigerhut, een boshut en een luisterhut. Alle zintuigen komen aan bod! Interactie gegarandeerd.
Aan de nieuwe benadering van dit natuurpark hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. Een kleine 20 miljoen euro is voor rekening van de Provincie West-Vlaanderen maar daarmee is deze ‘internationale luchthaven’ voor trekvogels dan ook op een sublieme wijze her-dacht!
Vogels die met plezier de luchthaven aandoen: aalscholvers, wulpen, scholeksters, reigers, torenvalken, eenden en ganzen en… uiteraard de vedetten: de ooievaars.
Het Zwin boeit niet alleen wetenschappers en natuurliefhebbers, maar inspireerde ook talrijke kunstenaars. De beroemde Théo Van Rysselberghe vereeuwigde het in enkele impressionistische schilderijen en tekeningen en dichters schreven er verzen over die als onvervalste liefdesverklaringen klinken. Laat je eveneens charmeren door de troeven van dit schitterende natuurgebied en kom mee genieten van het Zwin 2.0
Praktische afspraken:
we verzamelen om 14.00u stipt aan het bezoekerscentrum
deelnameprijs: 15 € (leden) / 17 € (niet-leden)
maximaal aantal deelnemers: 20
inschrijven enkel via email (zie onder agenda - pag. 12) en dit voor 25 augustus
betaling voor de bezoeken gebeurt via overschrijving op de activiteitenrekening na bevestiging van de inschrijving. Het verschuldigde bedrag moet op de activiteitenrekening staan ten laatste 10 dagen na de bevestiging van de inschrijving.

Inschrijven voor de diverse activiteiten gebeurt enkel nog via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Na de inschrijving en de bevestiging van onzentwege, en pas dan, gebeurt de betaling via overschrijving op de activiteitenrekening.
Leden van VF Brugge genieten steeds een fikse korting op onze activiteiten. We vragen hierbij met aandrang de deelnameprijs te betalen ten laatste 10 dagen na onze bevestiging van inschrijving! Sommige culturele instellingen willen immers ruim vooraf betaald worden.

 




terug naar kalender