Agenda

Datum: Vrijdag 23 September 2016
Uur: 19:30
Organisator:
Plaats: Cinema De Keizer
Neerstraat 11 - 8810 Lichtervelde

Info & Routebeschrijving :



Retro filmavond 'Casablanca' .

vrijdag 23 september om 19u30.

De avond vindt plaats in de oudste bioscoop van Vlaanderen (1924), Cinema De Keizer, Neerstraat 11 te Lichtervelde.

Prijs? 10 € inclusief aperitief en randanimatie (aangepaste kledij mag altijd).
Bedrag over te schrijven op de gekende rek. BE60 0012 9440 4170. Gelieve het aantal personen en de activiteit te vermelden bij de mededeling.

Inlichtingen: Bij één van onze bestuursleden of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Meer informatie:
“Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship”
Casablanca, uit 1942, werd gemaakt toen WO II nog in volle gang was. Het verhaal: Rick Blaine is café-eigenaar in Casablanca, een overgangsplek waar Europeanen het continent probeerden te ontvluchten om in de VS te komen. Blaine is een opportunist die zijn vertrouwen in de mensheid grotendeels heeft verloren. Dat verandert als verzetsstrijder Victor Laszlo met zijn vrouw Ilsa Lund in Casablanca arriveren. Blaine en Lund hebben een gezamenlijke geschiedenis die door hun plotselinge hereniging weer wordt opgerakeld.

Geen enkele film in de geschiedenis heeft zoveel onvergetelijke oneliners geproduceerd als Casablanca. “Here’s looking at you, kid”, “Play it Sam”, “Louis, I think this is the beginning of a beautiful friendship” … Het zijn allemaal uitspraken geworden die nu nog steeds in het collectieve filmgeheugen gegrift staan. Wat Casablanca tot de ultieme filmklassieker maakt, is de chemie tussen de twee hoofdpersonen. Humphrey Bogart was nooit beter dan als de nukkige Rick Blaine, die het vuur in zijn hart weer ontstoken ziet door de terugkeer van een verloren liefde. En in het gezicht van Ingrid Bergman, door de stilistische regels van het Amerikaanse studiosysteem op zijn mooist in beeld gebracht, kan je makkelijk verdrinken. De kans om dit op het witte doek te zien, mag je niet aan je voorbij laten gaan.

Een organisatie van Willemsfonds Torhout-Lichtervelde.




terug naar kalender