Agenda

Datum: Zaterdag 08 Oktober 2016
Uur: 15:30
Organisator:
Plaats: Howest campus Sint-Jorisstraat
Sint-Jorisstraat 71 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Het Vermeylenfonds Brugge werd opgericht in 1976. In de verlenglijn van August Vermeylens visie moest het de Vlaamse cultuur vanuit zijn kneuterig provincialisme optillen tot een Europees peil. Vermeylen sloot aan bij de grote West-Europese traditie van het humanisme door zijn streven naar vrijheid, waarheid en schoonheid hoog in het vaandel te voeren.

Sinds de oprichting tracht VF Brugge als dynamische afdeling de bijwijlen induttende geesten wakker te schoppen (met dank aan Louis Paul Boon). Het VF Brugge staat achter het linkse gedachtegoed als promotor van een meer rechtvaardige samenleving. Het is echter geen partijgebonden vereniging. Waar we voor gaan is vrijzinnigheid, pluralisme en verdraagzaamheid.

Zeker in deze verloederde tijden van politieke vervlakking en populisme vinden we ‘engagement’ helemaal géén vies woord. VF Brugge heeft geopteerd – geheel conform overigens de levensfilosofie van zijn bestuursleden – voor de Bourgondische aanpak: in een geest van ‘levensgenieting’ willen we onze leden confronteren met zowel al het mooie en lekkere, als met het lelijke, bedreigende en bedreigde van deze wereld.

Dit jaar is het Vermeylenfonds Brugge 40 jaar jong. En dat moet gevierd worden.

Op zaterdag 8 oktober 2016 zijn alle belangstellenden welkom in Howest, Campus Sint-Jorisstraat, Sint-Jorisstraat 71, Brugge.

De viering start om 15.30u.

Programma:

 Verwelkoming door voorzitter Jacques Ducazu
 Inleiding door Prof. Dr. Koen Goethals, nationaal voorzitter Vermeylenfonds
 Lezing door Prof. Dr. Johan Braeckman: ‘'Kritisch denken: valkuilen en mogelijkheden'
 Aansluitend receptie aangeboden door VF Brugge


Mogen we vragen uw aanwezigheid te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.




terug naar kalender