Agenda

Datum: Donderdag 13 Oktober 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Liberale Mutualiteit W-Vl.
Revillpark 1 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Islamdebat met moraalfilosoof Patrick Loobuyck en Aziz Karim Raiput, voorzitter van het Islamitisch Centrum te Brugge.

Aziz Karim Raiput, voorzitter van het cultureel islamitisch centrum te Brugge gaat in dialoog-debat met moraalfilosoof Patrick Loobuyck, auteur onder meer van “De seculiere samenleving over religie, atheïsme en democratie-2013”.
Moderator Hervé Aneca, cultuurhistoricus met 10 jaar Midden-Oosten ervaring en Brugs Willemsfondslid, zal het gesprek in goede banen leiden.
Welk gedachtengoed wordt er verspreid vanuit de Brugse moskee? Hoe tolerant is de Brugse moslimgemeenschap tegenover andersgelovigen / niet-gelovigen? Hoe beleeft men de Islam in de Brugse regio, gebed / rituelen…? De Brugse moskee barst uit zijn voegen. Hoe moet het verder, erkenning, financiering? Zijn er veranderingen sinds de recente vluchtelingenstroom?
In hoeverre zijn vernieuwende ideeën toegankelijk voor de Brugse moslimgemeenschap? Binnen de Islam een omstreden, maar opnieuw actueel thema (cfr. Patrick Loobuyck en Brahim Laytouss in ‘Lokroep van IS – pleidooi voor islamvernieuwing’) Tal van moslimtheologen, filosofen en imams brengen hierover interessante literatuur maar moeten hun ideeën bij de bevolking krijgen: een sleutelpositie voor onder meer de lokale moslimgemeenschap met steun van de overheid. Materie tot nadenken en discussie met het publiek. Is Islamrealisme een haalbaar project?
Praktisch:
Gelieve in te schrijven via  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0477 591794

Deelnameprijs: 4€ voor leden / 6€ voor niet leden,
ter plaatse te betalen.

 




terug naar kalender