Agenda

Datum: Woensdag 26 Oktober 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Vrijzinnige verenigingen

Plaats: VC Poincaré
J. Stormestraat 131/18 - 8790 Waregem

Info & Routebeschrijving :



De filosofische traditie is één lange hongerige zoektocht naar kennis. Wat is waarheid, wat is schijn? Hoe komen we tot betrouwbare kennis? Vaak vonden filosofen hierop heel erg abstracte antwoorden en denksystemen. Maar filosofie kan ook heel praktisch en concreet zijn, hanteerbaar voor alle mensen, dag in dag uit.

In een lezingenreeks passen we de filosofische principes van kritisch denken toe op complottheorieën, alternatieve geneeskunde en de stortvloed aan informatie op het internet.
De eerste filosofieavond valt op 26 oktober.

Samenzweringstheorieën zijn alternatieve verhalen die de officiële versie tegenspreken. Sommigen moeten u al ter ore gekomen zijn: de maanlanding vond nooit plaats. Kennedy werd vermoord door de CIA en de Cubanen. De verantwoordelijke voor de aanslagen van 9/11 was niet Al Qaida, maar de Amerikaanse regering zelf. De aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo en meer recentelijk in Brussel zijn in scène gezet om moslims in een slecht daglicht te plaatsen. Hoe we op een kritische manier met deze complotspinsels moeten omgaan, behandelen we op de eerste avond van deze lezingenreeks.

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
15€ voor de cyclus / 7€ per avond

Gratis voor leerlingen niet-confessionele zedenleer en leden HVV-Waregem
Gratis syllabus bij deelname  




terug naar kalender