Agenda

Datum: Zaterdag 17 December 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: Concertgebouw Brugge
't Zand 34 - 8000 Brugge

Info & Routebeschrijving :



Dubbel jubileumconcert:
20 jaar Artis Dulcedo  
10 jaar samenwerking met Willemsfonds Brugge
Iedereen welkom!

Willemsfonds Brugge doet reeds 10 jaar beroep op het Brugs Symfonisch Orkest Artis Dulcedo o.l.v. de  gedreven dirigent Steven Decraene, die zeer uiteenlopende muziekstukken op het programma plaatst. Het orkest viert daarenboven zijn 20ste verjaardag.

We opteerden dit jaar voor een totale samenwerking. Dit betekent dat het orkest met het vooropgestelde programma éénmalig optreedt voor eigen publiek én het Willemsfonds publiek. Een unieke kans om ons Concert voor Vriendschap en Verdraagzaamheid te laten doorgaan in het CONCERTGEBOUW!

Op het programma : Pianoconcerto 1 van Tchaikovsky met solist Bart Meynckens en ‘De Nieuwe wereld’ van Dvorak

Praktisch :
Onze traditionele receptie zal vooraf plaatsvinden in het dienstencentrum Van Volden, Joris Dumeryplein 1, Brugge van 18u tot 19u30.
Concert: 22€-19€-15€ /uitgebreide receptie met hapjes en belegde broodjes : 20€
Info en tickets: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0477 59 17 94
Rek. WF Brugge : BE69 4752 1366 8178

 

Met ‘Uit de nieuwe wereld’ van Antonin Dvorak geniet u van een heerlijk melodieuze orkestrale kracht. Naast elementen uit Amerika (voor Antonin Dvorak toen een nieuwe wereld) put Dvorak uit de volksmuziek van zijn Boheemse vaderland, ingrediënten voor een wereldklassieker.

Het eerste pianoconcerto van Tchaikovsky opent met rake hoornintervallen, onderstreept door het orkest. De piano valt in met akkoorden en de romantische strijkersmelodie staat de piano bij. Zo neemt dit concerto u in zijn greep zonder u nog los te laten. Artis Dulcedo begeleidt solist Bart Meynckens in dit alom bekende concerto.




terug naar kalender