Agenda

Datum: Donderdag 17 November 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: De Valkaart
A. Rodenbachstraat 42 - 8020 Oostkamp

Info & Routebeschrijving :



België is het Europese land met de hoogste belastingdruk op arbeid. Werkgevers zeggen dat dit onze concurrentiepositie ondermijnt, werknemers kijken elke maand beteuterd naar hun loonbriefje waar ze een bijzonder groot verschil tussen bruto en netto zien.

Tijd om daar iets aan te doen, repliceerden de huidige regeringen op de diverse niveaus: taxshift, taksen op arbeid naar omlaag voor werknemer en werkgever, iedereen 100 € netto meer, turteltaks, tommeltaks, tobintaks, suikertaks, speculatietaks, zonnepanelentaks of neen toch niet: leg net meer zonnepanelen,…

De laatste maanden worden we om de oren geslagen met nieuwe leuzen, belastingen en besparingen. Maar worden we er wel beter van, of is dit allemaal oude wijn in nieuwe zakken? Zijn we met zijn allen de pineut, en zijn de zevenhonderd panamapapersbelgen de fiscale techneuten?  We halen de Luxemburgse rekening dan nog niet eens boven. Of hoeven we zelfs zover niet te kijken? Tijd om het aan de specialist ter zake te vragen.

Michel Maus is alom bekend als fiscaal specialist die niet bang is om tegen zere schenen te stampen. Niemand beter om ons duidelijkheid te verschaffen in deze mistige materie. Worden we gepluimd door 1% Belgen? Zij die ontwijking kunnen betalen doen de rest het gelag betalen?




terug naar kalender