Agenda

Datum: Woensdag 16 November 2016
Uur: 20:00
Organisator:
Plaats: vc poincare
Stormestraat - 8790 Waregem

Info & Routebeschrijving :



De filosofische traditie is één lange hongerige zoektocht naar kennis. Wat is waarheid, wat is schijn? Hoe komen we tot betrouwbare kennis? Vaak vonden filosofen hierop heel erg abstracte antwoorden en denksystemen. Maar filosofie kan ook heel praktisch en concreet zijn, hanteerbaar voor alle mensen, dag in dag uit.
In deze lezingenreeks passen we de filosofische principes van    kritisch denken toe op complottheorieën, alternatieve geneeskunde en de stortvloed aan informatie op het internet.


Alternatieve geneeskunde is populair en aantrekkelijk. Homeopathie, Reiki, oorkaarsentherapie, acupunctuur, reflexologie, osteopathie, aromatherapie, Bachbloesems, regressietherapie, ... Maar de meningen zijn vaak verdeeld in twee uitgesproken kampen. Het ene bejubelt de wonderbaarlijke genezingen waartoe klassieke dokters niet in staat waren. Het andere doet het af als pure kwakzalverij. Maar wie heeft gelijk? En hoe kunnen we dat bepalen? Zijn er kritische methodes voor handen om deze behandelingen op hun effectiviteit te testen? De tweede avond van deze lezingenreeks zal daarin verheldering brengen.

Deze avond maakt deel uit van deze reeks:

26/10/16     Samenzweringstheorieën
16/11/16    Alternatieve geneeskunde
30/11/16    Zin/onzin op het internet
11/12/16    Filosoferen kan je leren

Telkens om 20u, 11/12 om 11u
met Brecht Decoene
in VC Poincaré - Stormestraat 131/18, Waregem

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
15€ voor de cyclus / 7€ per avond

Gratis voor leerlingen niet-confessionele zedenleer en leden HVV-Waregem
Gratis syllabus bij deelname 

 




terug naar kalender