Agenda

Datum: Zaterdag 26 November 2016
Uur:
Organisator:
Plaats: Oostende
- 8400 Oostende

Info & Routebeschrijving :



VISSERSLIEDEREN - MUSEUMSCHIP AMANDINE - ONDERZOEKSSCHIP SIMON STEVIN - STADSMUSEUM DE PLOATE - WANDELEN LANGS DE OOSTEROEVER

•    09u30: ontvangst met koffie.
•    10u00: Doris Klausing vertelt ons het verhaal van ‘Pekel en Kabeljauw’. Ze geeft ons een inkij k in het harde leven van de IJ slandvaarders. Stoere zeebon-ken zingen tussendoor zeemansliederen.
•    12u00 tot 14u30: aperitief, gevolgd door een verfijnd buffet en koffie.
•    14u30: keuze uit modules
Module A: Oosteroeverwandeling: wandel met een gids door de geschiedenis van de visserij  en de haven en door de huidige transformatie.

Module B: Bezoek Stadsmuseum De Ploate. Ontdek het Oostende van vroeger en nu. Heel wat objecten, affi ches, documenten en multimediatoepassingen onthullen de geheimen achter de stadsontwikkeling, het toerisme, de visserij , de haven en de scheepvaart.
Module C: Bezoek het museumschip Amandine, onze laatste IJ slandvaarder. Het schip herinnert aan de meest beruchte periode uit de Vlaamse visserij ge-schiedenis, toen onze vissers wekenlang kabeljauw achterna gingen naar het ijskoude water rond IJ sland.
Module D: Verken het onderzoeksschip Simon Stevin. Dit schip wordt ingezet voor kustgebonden oceanografi sch onderzoek. Het is uitgerust met alle stan-daard staalnameapparatuur en met hoogtechnologische sonartechnieken.

17u00: klinken op een geslaagde dag

PRIJS & INSCHRIJVEN

Schrijf voor 10 november het correcte bedrag over op rekeningnummer BE 43 2800 3027 0101 van de Erfgoedkring Ernest Schepens. Stuur onderstaande bon naar Willemsfonds vzw - Flora Van den Heuvel, Vrij dagmarkt 24-25, 9000 Gent. Of mail je keuze naar fl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 09-267 39 64.
Mee met de bus? Stap op in Poperinge om 7u15 (station), Kuurne om 8u (Hoeve Vandewalle), Lichtervelde (parking De Voerman) om 8u30 of Loppem (carpoolparking) om 8u50.

 




terug naar kalender