mei 01
2022

http://laatsteloodjes.be is een nieuw platform van de huizenvandeMens in West-Vlaanderen dat de verschillende facetten van de dienstverlening rond het levenseinde en afscheid bundelt op een overzichtelijke manier. Je vindt er inspiratie, aanknopingspunten, doorverwijzingen en tips. Alles wat je nodig hebt om (zo) voorbereid (mogelijk) afscheid te nemen.

apr 01
2022

Er werden al heel wat geld en middelen ingezameld maar aarzel niet om verder te blijven steunen en je solidariteit te betonen met het doneren! 

apr 30
2022

Dit jaar bestaat de vzw Vrijzinnig Laïciserend Centrum Oostende 50 jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd, er staat heel wat op stapel tijdens de feestmaand juni!

apr 01
2022

Het huisvandeMens Kortrijk organiseert i.s.m. GRIP (Gelijke Rechten voor Ieder Persoon met een handicap) vzw een themareeks rond inclusie, participatie en rechten van personen met een beperking. Hiermee willen zij een maatschappelijke problematiek inzake uitsluiting en discriminatie aankaarten. Je kan 3 activiteiten bijwonen in VC Mozaïek Kortrijk: de vertoning van de documentaire ‘Defiant Lives’ met nabespreking op 29 april, een debat ‘Ethiek en handicap’ op 15 mei en een dialoog ‘Inclusie in de praktijk’ met ervaringsdeskundigen op 9 juni.

apr 24
2022

150 jaar Willemsfonds Brugge werd gevierd op zaterdag 23 april, op zondag 5 juni volgt een 2e feestelijke dag, met het evenement ‘Camping Willems’ in het Koningin Astridpark. 

mrt 28
2022

Hujo biedt vormingscursussen aan in de paasvakantie (maandag 4 april 2022 – maandag 18 april): de basiscursus animator, een level-up cursus en een cursus hoofdanimator. Voor 15+.  De cursussen gaan door in jeugdverblijf De Oesterput, Schietbaanstraat 84, 8400 Oostende.