dec 01
2022

 

nov 18
2022

 

nov 30
2022

Op Wereldlichtjesdag klokslag 19u steken mensen over heel de wereld kaarsen aan. De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind verloren.  De huizenvandeMens maken hier i.s.m. partners jaarlijks lokaal een gedeeld samenzijn van, dit o.m. in Kortrijk, Ieper, Diksmuide, Roeselare en Brugge.

okt 30
2022

Wat in het najaar 2020 een viering moest worden voor ‘30 jaar Vrijzinnig Ontmoetingscentrum Kortrijk’ wordt uiteindelijk een feest voor ’20 jaar Vrijzinnig Centrum Mozaïek’. Covid weet u wel. In het najaar 2002 verhuisde het toenmalig VOC’ske van de Brugsestraat naar de huidige locatie in de Overleiestraat. De geboorte van VC Mozaïek verdient 20 jaar later uiteraard een feestje. Op vrijdag 18 november staat er een verjaardagsfeest op de planning en op donderdag 24 november een lezing / debat waarbij gepeild wordt naar het actueel vrijzinnig humanistisch gedachtengoed wereldwijd. 

nov 29
2022

Stad Brugge slaat jaarlijks de handen in elkaar met tal van lokale partners voor de organisatie van Prisma, 'Bruges Queer Arts Festival'. Een onderdeel van dit festival was het event onder de noemer '‘Queer pressure’: ervaar de kunst van het loslaten', dat plaatsvond op vrijdagnamiddag 11 november in De Brug, Centrum voor het Vrije Denken georganiseerd door Dwaalzin, het jongerenmerk van deMens.nu. en het huisvandeMens, die deel uitmaken van de partners van Prisma. Het initiatief werd erg gesmaakt door de bezoekers. 

okt 23
2022

Op zondag 23 oktober verzamelden meer dan 25.000 mensen zich in hartje Brussel met als doel de aandacht te blijven vestigen op de grote uitdaging waar de mensheid voor staat: de klimaatverandering.